ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ COVID-19

Η Φούστανη Πέλλας μετά την καραντίνα

Βαγγέλης Στολάκης16 Απριλίου 2020

Η επόμενη ημέρα είναι μια πιο… χαλαρή μέρα, υποστηρίζει στο makthes.gr ο δήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης αναφορικά με την επιστροφή στην κανονικότητα της Φούστανης.

Το μικρό χωριό των 300 μονίμων κατοίκων είχε τεθεί σε καθεστώς καραντίνας για 14 ολόκληρες μέρες, καραντίνα που ανακοινώθηκε πως λήγει το απόγευμα της περασμένης Τρίτης κατά την ενημέρωση των κκ Τσιόδρα και Χαρδαλιά.

«Ναι μεν η καραντίνα τελείωσε, αλλά ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση της κυκλοφορίας» λέει ο κ. Μπάτσης σημειώνοντας πως οι κάτοικοι για να μετακινηθούν θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να έχουν επίσης είτε την βεβαίωση είτε να έχουν στείλει γραπτό μήνυμα. «Πήγαμε καλά. Δεν αυξήσαμε τα κρούσματά μας. Είμαστε ικανοποιημένοι» σχολιάζει ο κ. Μπάτσης.

«Κάποιοι από την πρώτη κι όλας ημέρα πήγαν στην τράπεζα για να πληρώσουν λογαριασμούς ή να πληρωθούν. Ο κόσμος είναι πολύ ευχαριστημένος. Δεν τους έλειψε τίποτα. Είναι πολύ ευχαριστημένοι» εξηγεί ο δήμαρχος Αλμωπίας.

Στη Φούστανη καταγράφηκαν συνολικά επτά κρούσματα κορονοϊού, με έναν ασθενή να καταλήγει. Οι υπόλοιποι έξι ασθενείς, όπως λέει ο δήμαρχος, έγιναν καλά ωστόσο παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. «Τελικά η απόφαση που πάρθηκε για καραντίνα ήταν η σωστή. Τέλος καλώς όλα καλά λοιπόν. Η ζωή συνεχίζεται κανονικά σε ρυθμούς φυσιολογικούς» σχολιάζει ο κ. Μπάτσης.

Ο δήμαρχος αναφέρει στο makthes.gr επίσης πως μετά την λήξη της καραντίνας επισκέφτηκε και τον πρόεδρο της Φούστανης, που επίσης νόσησε από κορονοϊό και συνομίλησε μαζί του από… απόσταση.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.