ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ιστορική "Οινοποιία Μαλαματίνα" επανασυστήνεται στις παρέες μέσω νέων προϊόντων

Βαγγέλης Στολάκης19 Απριλίου 2022

Τις νέες της οινικές προτάσεις προς το κοινό λανσάρει εδώ και λίγο καιρό η «Οινοποιία Μαλαματίνα», τις οποίες παρουσίασε σήμερα σε δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη.

Ο. λόγος για τον λευκό ξηρό οίνο «Φίλιωμα», τον ροζέ ξηρό οίνο με την αντίστοιχη ετικέτα και τον ερυθρό οίνο «Φίλιωμα», τον λευκό ξηρό οίνο «ΡΕΖΙΝΕ» και τον ροζέ ξηρό οίνο «ΡΕΖΙΝΕ».

Στόχος της «οινοποιίας Μαλαματίνα», σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη Αλέξανδρο Κρομμύδα είναι «να δημιουργήσουμε προϊόντα προσιτά στο ευρύ κοινό».

Από τις αρχές Μαρτίου, η ιστορική ελληνική οινοποιία έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο με την σφραγίδα του Ομίλου Εταιριών Mantis, τη μεγαλύτερη εταιρία στο χώρο διανομής στην Ελλάδα. «Αποφασίσαμε από την διανομή να περάσουμε και στην παραγωγή κάνοντας γνωστά τα δικά μας προϊόντα» σημείωσε ο κ. Κρομμύδας συζητώντας με δημοσιογράφους στη πλατεία Άθωνος.

Η »Οινοποιία Μαλαματίνα» πέρασε κι επισήμως στον Όμιλο εταιριών Mantis Group το Δεκέμβριο 2021 με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκη.

Στόχος της νέας ιδιοκτησίας είναι να συνεχίσει την παράδοση των εκατό και πλέον χρόνων, να εξακολουθήσει να παράγει τη ρετσίνα που ταυτίστηκε με την «Μαλαματίνα» και φυσικά να δημιουργήσει νέα προϊόντα και να πετύχει rebranding της εταιρίας.


Ο Όμιλος mantisgroup δραστηριοποιείται στο χώρο διανομής εδώ και χρόνια. Μεταξύ άλλων ήταν ο αποκλειστικός διανομέας της βότκας Ursus και του Redbull. «Έχουμε μάθει να χτίζουμε τα προϊόντα από το μηδέν» σημείωσε ο κ. Κρομμύδας.

Μεταξύ άλλων, το επιχειρηματικό σχήμα στοχεύει σε επενδύσεις που θα αγγίξουν τα 15.000.000 ευρώ σε βάθος δεκαετίας. Αυτή τη στιγμή στην «Οινοποιία Μαλαματίνα» εργάζονται 86 υπάλληλοι και στον Όμιλο εταιριών Mantis γύρω στα 260.

Σημειώνεται πως η ρετσίνα «Μαλαματίνα» εξάγεται σε 37 χώρες του εξωτερικού, ενώ στις προθέσεις της νέας ιδιοκτησίας είναι στη λίστα των χωρών να προστεθούν κι άλλες επιπλέον.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.