ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η κακοκαιρία «Daniel»... βούλιαξε τα Τρίκαλα - Μήνυμα 112 σε τέσσερις περιοχές του νομού (βίντεο, φωτ.)

MakThes Team07 Σεπτεμβρίου 2023

Σε ξενοδοχεία, αλλά και σε δομές του Δήμου Τρικκαίων, φιλοξενούνται άνθρωποι που έχουν ανάγκη στέγασης λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, ενώ έχει διατεθεί χώρος και στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων. Όλα τα μηχανήματα και οχήματα του Δήμου Τρικκαίων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, βρίσκονται στα σημεία που υπάρχουν προβλήματα, καθώς και μισθωμένα μηχανήματα ιδιωτών.

Προτεραιότητα έχουν τα επείγοντα περιστατικά, ενώ συνολικά 31 μηχανήματα και περίπου 70 άτομα απασχολούνται στην διαχείριση τεχνικών ζητημάτων.

Οι πολίτες μπορούν να καλούν τις τηλεφωνικές γραμμές 2431020000 και 2431351100, ενώ ο δήμος εκφράζει τη παράκληση να δείχνουν υπομονή, καθώς υπάρχει χρόνος αναμονής λόγω των δεκάδων τηλεφωνημάτων. Λειτουργούν επίσης τα τηλέφωνα της ΔΕΥΑΤ: 2431076711 - 12 - 13 - 15. Η δημοτική Αρχή ζητά από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις, ειδικά με τα αυτοκίνητα, τόσο για να αποφευχθούν ατυχήματα, όσο και για να διέρχονται ταχύτερα τα οχήματα άμεσης ανάγκης και επέμβασης (ασθενοφόρα, οχήματα Πυροσβεστικής Αστυνομίας, Δήμου Τρικκαίων, Πολιτικής Προστασίας).



Χειροτερεύει συνεχώς
η κατάσταση στα Τρίκαλα τα οποία πλέον θυμίζουν «βυθισμένη πολιτεία», που χτυπήθηκαν με σφοδρότητα από την καταιγίδα Daniel. Εξαιτίας του μεγάλου όρκου των νερών ο Ληθαίος ποταμός υπερχείλισε σε δύο σημεία με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ακόμα και το κέντρο της πόλης.

Από χτες το βράδυ οι κάτοικοι της περιοχής ζουν δραματικές στιγμές. Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι πως στάλθηκαν δύο μηνύματα 112 με διαφορά λίγων ωρών για απαγόρευση μετακινήσεων.


Αρχικά αργά χτες Τετάρτη το απόγευμα Ο Ληθαίος ποταμός υπερχείλισε στο ύψος της γέφυρας Αρριανού. Σπίτια, αυτοκίνητα, επιχειρήσεις βούλιαξαν κάτω από τον όγκο των νερών. Λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ το ποτάμι έσκασε και στα Κουτσομύλια, από την πλευρά της οδού Σατωβριάνδου. Στην αντιπέρα όχθη ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας Ντίνος Μπάρδας και ο προϊστάμενος Πρασίνου του Δήμου Τρικκαίων Σωτήρης Χελιδώνης διαμόρφωναν νέα αναχώματα ώστε να αποφευχθεί η πλημμυρίδα και από αυτή τη πλευρά.

Παρά τις προσπάθειες όμως των συνεργείων το πρωί βρήκε τα Τρίκαλα στην κυριολεξία βυθισμένα στα νερά.


Ο Δήμος Τρικκαίων έχει ρίξει όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών της φοβερής κακοκαιρίας. Άνοιξε το χώρο του γυμναστηρίου του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων για τη φιλοξενία των πολιτών που πλημμύρισαν τα σπίτια τους, ενώ εξασφάλισε θέεσεις και σε ξενοδοχείο των Τρικάλων (ΝΤΙΝΑΣ). Παράλληλα έχει ανοίξει και ο Ξενώνας Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων.

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους των περιοχών Λίλη, Βαλομάνδρι, Παραπόταμος και Δροσερό Τρικάλων

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Λίλη, Βαλομάνδρι, Παραπόταμος και Δροσερό Τρικάλων, προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λίλη, Βαλομάνδρι, Παραπόταμος και Δροσερό απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων, λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».





This page might use cookies if your analytics vendor requires them.