Την δική της απάντηση στα διάφορα σχόλια που προκάλεσε η εμφάνιση του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου δίνει μέσω του facebook η δημοσιογράφος Μαρία Αναγνωστίδου, η παρουσιάστρια της εκπομπής De Profundis της TV100 που φιλιξένησε τον κ. Παπαγεωργόπουλο.
Γράφει η ίδια: "Η εκπομπή De profoundis προσεγγίζει θέματα που άπτονται της ανθρώπινης ύπαρξης. Στο πλαίσιο αυτό, διερεύνησε τη φύση της δικαιοσύνης σε σημαντικές της διαστάσεις . Για το σκοπό αυτό προσκλήθηκαν εκπρόσωποι της επιστήμης, της πολιτικής και της δικηγορίας. Η επιλογή των προσώπων έγινε με σκοπό το καθένα απ αυτά να διατυπώσει την άποψη του για το νόημα της δικαιοσύνης και να μοιραστεί με το κοινό την προσωπική του σχετική εμπειρία .
Ο κ. Γρηγόρης Καλφέλης είναι ένας διακεκριμένος καθηγητής ποινικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο οποίος εμβάθυνε με πολυδιάστατο τρόπο στην έννοια της δικαιοσύνης. Ο κ Νίκος Παρασκευόπουλος, πρώην υπουργός δικαιοσύνης ,καθηγητής της νομικής σχολής του ΑΠΘ ,έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στο πρόσφατο πολιτικό παρελθόν της χώρας πραγματοποιώντας σημαντικές θεσμικές αλλαγές στο χώρο της δικαιοσύνης. Μοιράστηκε μαζί μας προσωπικές σκέψεις και απόψεις όπως και πολιτικές του εμπειρίες . Ο κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, έχοντας διατελέσει βουλευτής, υπουργός και δήμαρχος Θεσσαλονίκης, διατύπωσε την αντίληψη του για το δίκαιο, και μίλησε για την προσωπική του εμπειρία από το θεσμό της δικαιοσύνης, καθώς αποτελεί τη μοναδική περίπτωση δημάρχου στα ελληνικά χρονικά,ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Ο κ. Χάρης Βεργούλης ,διαπρεπής νομικός, ειδικός σε θέματα εργατικού δικαίου, αναφέρθηκε στη λειτουργία του θεσμού της δικαιοσύνης και στη σχέση της με την κοινωνία. Αφηγήθηκε προσωπικά του επαγγελματικά βιώματα".
Η ίδια, ευχαριστεί προσωπικά τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, γιατί όπως λέει: "υπηρετεί με σθένος τα ιδανικά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας",
"Το δημοσιογραφικό λειτούργημα είναι ιερό και κανείς δεν πρέπει στο όνομα μικροκομματικών συμφερόντων η σκοπιμοτήτων να μπαίνει στον πειρασμό να παραβιάζει την ανεξαρτησία και την ελευθερία του, ζητώντας από ένα δήμαρχο να ελέγχει τους καλεσμένους μιας εκπομπής η από έναν δημοσιογράφο να παίρνει την άδεια από το δήμαρχο για τα πρόσωπα που θα προσκαλέσει. Στο βήμα ενός δημοτικού μέσου το λόγο μπορεί να έχει ο κάθε δημότης, όποιος κι αν είναι αυτός. Η λογοκρισία είναι αδιανόητη για έναν δήμαρχο. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας από την πρώτη μέρα της εκλογής του ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ως πολιτικός προιστάμενος της ΔΕΠΘΕ, αποδεικνύει έμπρακτα πώς υπηρετεί με σθένος τα ιδανικά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας . Αυτό Τον τιμά στη δημοσιογραφική μου συνείδηση και στην αίσθηση μου ως μέλους μιας κοινωνίας" καταλήγει η κ. Αναγνωστίδου.