Πέρασαν 31 χρόνια από τη μέρα που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για κάθε ΠΑΟΚτσή. Ήταν απόγευμα 6ης Δεκεμβρίου 1987, όταν ο Δικέφαλος φιλοξένησε τον Ολυμπιακό του Κοσκωτά στις Σέρρες και τον φόρτωσε με έξι γκολ.
Με τον ΠΑΟΚ να έχει τιμωρηθεί για δύο αγωνιστικές εξαιτίας επεισοδίων στη Λιβαδειά, ο αγώνας με τον παραπαίοντα Ολυμπιακό, που την προηγούμενη αγωνιστική είχε χάσει με 2-1 από τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, ορίστηκε στο στάδιο των Σερρών. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να μετατρέψουν το γήπεδο σε Τούμπα.
Οι κερκίδες γέμισαν απ' άκρου εις άκρο και παρά το δριμύ ψύχος και το χιονόνερο, που στη συνέχεια μετατράπηκε σε βροχή που έκανε τον αγωνιστικό χώρο βαρύ κι ασήκωτο, 15.000 οπαδοί του Δικέφαλου χόρευαν απολαμβάνοντας αυτό που έβλεπαν. Για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο είχε γράψει δύο μέρες μετά ο "Αποδυτηριάκιας" στον "Φίλαθλο": "Μέσα στη βροχή ξεκίνησαν 15.000 από τη Θεσσαλονίκη και έκαναν κατάληψη στις Σέρρες. Και όχι μόνο παιδάκια 15 χρονών, αλλά από 30 και πάνω. Μέσα στο κρύο και το χιονόνερο μπήκαν γυμνοί μέσα στο γήπεδο κρατώντας ένα μπουκάλι ουίσκι από τα πιο φθηνά της αγοράς. Ρωτήστε τον Μπονόβα, τον Αποστολάκη, τον Τόγια, τον Αλεξίου και τους καινούργιους που πήγαν στον Ολυμπιακό πώς ένιωσαν όταν βγήκαν από την καταπακτή στο γήπεδο. Πού να παίξεις μπάλα, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ πάνω από το κεφάλι σου. Πήγαινε ο Τόγιας να κάνει αράουτ και του έφευγε η μπάλα από τα χέρια".
Απέναντι στον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός του Γιώργου Κοσκωτά, που σάρωνε τα πάντα στις μεταγραφές και έστειλε στις Σέρρες τον αδελφό του, Σταύρο, για να συνοδεύσει την ομάδα. Ως προπονητής είχε δηλωθεί τυπικά ο Παύλος Γρηγοριάδης, ουσιαστικά, όμως, κόουτς ήταν ένας πρώην ΠΑΟΚτσής, ο Γιάννης Γούναρης, που άκουσε τα εξ αμάξης. Όπως έγραψε την επόμενη μέρα η εφημερίδα "Θεσσαλονίκη", "το άλλοτε λιονταράκι του ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Γούναρης, εμφανίστηκε προκλητικά με τους Ολυμπιακούς στις Σέρρες και έκατσε και στον πάγκο του θρύλου (αλήθεια με ποια ιδιότητα;). Βέβαια, ο Γούναρης άκουσε τα εξ αμάξης από τους Παοκτσήδες (μελανό σημείο αυτό) αλλά δίκαια κάποιος Παοκτσής παρατήρησε: 'Κρίμα τις βρισιές που δέχτηκε ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, κ. Παντελάκης, γιατί τον άφησε να φύγει. Μετά από οκτώ χρόνια δικαιώθηκε'".
Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν ο Τάις Λίμπρεχτς, που αρεσκόταν να εμπιστεύεται νέους ποδοσφαιριστές. Έτσι, έδωσε την ευκαιρία στον Λεοντιάδη να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του, ενώ άπειροι ήταν και οι Τσιπλάκης και Σερέτης. Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τους νεομεταγραφέντες Πλίτση, Μουστακίδη, Τσαλουχίδη και Νεντίδη, οι οποίοι τότε είχαν δικαίωμα συμμετοχής από την 1η Δεκεμβρίου. Πολύ γρήγορα, όμως, κατάλαβαν τι τους περίμενε. Μέχρι το 18' το σκορ ήταν 3-0 με τα γκολ των Μπάνον (7'), Μαυρομμάτη (14') και Σίγγα (18'), με αποτέλεσμα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να αφιερώσουν και ένα σύνθημα στους αδελφούς Κοσκωτά: "Μαφία-μαφία σ' αρέσουνε τα τρία". Στο 41' ο Μπανιώτης πέτυχε το 4-0, ο Ολυμπιακός έδειξε αχνό σημάδι αντίδρασης με το τέρμα του Τσαλουχίδη στο 49', όμως τα γκολ του Μπορμπόκη στο 74' και το 89' διαμόρφωσαν το ιστορικό 6-1.
Όσα συνέβαιναν όλη εκείνη την ώρα στις κερκίδες, δεν θα τα ξεχάσει κανείς από όσους βρέθηκαν εκεί. Μεταξύ πέμπτου και έκτου γκολ και με το σκότος και την καταχνιά να κυριαρχούν σιγά-σιγά, οι μισοί ΠΑΟΚτσήδες άναψαν κεριά και οι άλλοι μισοί αναπτήρες. "Έλεος" φώναζε το ένα πέταλο, "θάνατος" το άλλο. Και αντί... επιλόγου, το μπασκετικό "εκατό, εκατό, κατοστάρα εκατό". Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στον έβδομο ουρανό και ο Ολυμπιακός στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Καλύτερα δεν γίνεται. Εξαιρετικά ενδιαφέροντα ήταν και όσα έγιναν λίγη ώρα μετά το παιχνίδι.
Σε πελάγη ευτυχίας ο Τάις Λίμπρεχτς, έριξε τη σπόντα του για τον Ολυμπιακό: "Οι ομάδες δεν αγοράζονται. Γίνονται με δουλειά και με νέα παιδιά, όπως τώρα κάνουμε εμείς". Επειδή κάποιες φορές καλύτερο είναι να μασάς, παρά να μιλάς, λίγες ημέρες αργότερα ο Ολλανδός ανέλαβε τον Ολυμπιακό, όπου μετακόμισε μαζί με τον σκόρερ του τέταρτου γκολ Χάρη Μπανιώτη κατόπιν συμφωνίας ύψους 100 εκατομμυρίων δραχμών μεταξύ του Κοσκωτά και του τότε προέδρου του ΠΑΟΚ, Χάρη Σαββίδη. Ο τελευταίος άκουγε υβριστικά συνθήματα ακόμη και σε εκείνο το παιχνίδι, ενώ ο Λίμπρεχτς άντεξε στον Πειραιά μόλις 49 ημέρες, πριν αντικατασταθεί από τον Γιάννη Γούναρη.
Για την ιστορία, σε εκείνο το παιχνίδι κόπηκαν 10.827 εισιτήρια και οι εισπράξεις ήταν 7.373.450 δραχμές.
ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μπανιώτης, Σίγγας, Μαυρομάτης, Σκαρτάδος, Σερέτης (64' Τσιπλάκης), Μπάνον (60' Ιορδανίδης), Μπορμπόκης, Λεοντιάδης, Αλεξανδρίδης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πλίτσης, Ξανθόπουλος, Αποστολάκης, Αλεξίου, Μίχος (46' Ψεύτης), Τόγιας, Μπονόβας, Νεντίδης, Μητρόπουλος, Τσαλουχίδης, Μουστακίδης (46' Καπουράνης).