ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ομιλία Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη, οι δεσμεύσεις του για την επόμενη ημέρα και οι… δεκάδες selfies (βίντεο & φωτ.)

Βαγγέλης Στολάκης14 Σεπτεμβρίου 2023

Καταχειροκροτούμενος και υπό τον ήχο συνθημάτων έγινε δεκτός από τον κόσμο που έσπευσε στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο υποψήφιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση υποστηρικτών της υποψηφιότητας του.

Στα πρότυπα των ομιλιών που πραγματοποιούσε ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ των δυο βουλευτικών εκλογών, δηλαδή μικρή εξέδρα με τον ίδιο να απευθύνεται στο πλήθος που έσπευσε να τον ακούσει ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών και την υποψηφιότητα και δεσμεύτηκε για συγκεκριμένα πράγματα ασχέτως εκλογικού αποτελέσματος.


Δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων ότι θα τηρήσει το καταστατικό του κόμματος και πως δεν θα αποχωρήσει σε περίπτωση ήττας του από το κόμμα. Μάλιστα κάλεσε και τους υπόλοιπους υποψήφιους να δεσμευτούν πως θα πράξει το ίδιο. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι τους μηχανισμούς των συμφερόντων θα παλέψει «με όλη του την ψυχή να τους νικήσει» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στην εμπλοκή του με την πολιτική μετά από πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας του κόμματος.


Μίλησε για το «ελληνικό όνειρο» που είναι διαφορετικό από το αμερικανικό όνειρο, την κοινωνική θητεία στον στρατό και όχι την υποχρεωτική όπως γίνεται και την δημοκρατική λειτουργία του κόμματος. «Σύγχρονο κόμμα πάει να πει πως είναι κόμμα που χρησιμοποιεί την ψηφιακή τεχνολογία και δίνει φωνή σε όλους, είπε.


Ειδική αναφορά έκανε στις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ότι «Η μόνη τάση που θα υπάρξει είναι η δημοκρατική τάση» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τον υποψήφιο αρχηγό του κόμματος πλαισίωναν οι βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη και Πέτρος Παππάς και η πρώην βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Δώρα Αυγέρη που στηρίζουν την υποψηφιότητα του. Η κ. Αυγέρη μάλιστα σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά μετά τον Αλέξη Τσίπρα που στην πόλη γίνεται μια τέτοιου μεγέθους πολιτική εκδήλωση στην πόλη. 


Παρόντες ήταν επίσης η βουλευτής Κατερίνα Νοτοπούλου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Μυλόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Μάρδας και η υποψήφια βουλευτής Νεκταρία Αγγελάκη.


Ο ίδιος μετά το πέρας της τοποθέτησής του έβγαλε selfies με τον κόσμο που τον περίμενε.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.