ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η πρόταση της Πατουλίδου για τη... γοργόνα Θεσσαλονίκη

Βαγγέλης Στολάκης19 Ιουνίου 2021

Πρόταση ώστε να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη τη... γοργόνα- άγαλμα της σε κάποιο σημείο στην παραλία καταθέτει μέσω του makthes.gr η Βούλα Πατουλίδου, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της κ. Πατουλίδου η δημιουργία ενός αγάλματος της «Γοργόνας Θεσσαλονίκη» της αδερφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα ισχυροποιήσει το brand της πόλης. «Η Θεσσαλονίκη θα ταυτιστεί με τη γοργόνα και όλοι στο εξωτερικό όταν κοιτούν την γοργόνα θα γνωρίζουν ότι μιλάμε για τη Θεσσαλονίκη» εξηγεί στο makthes.gr η κ. Πατουλίδου.

Ήδη ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια να αναδείξει την πόλη ως τουριστικό προορισμό παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα την πρώτη παραγωγή των «Μύθων της Θεσσαλονίκης» με πρώτο μύθο εκείνον της «Γοργόνας», της αδερφής του Μεγαλέξανδου από όπου πήρε το όνομά της η πόλη. Στο πλαίσιο του σχεδίου μάρκετινγκ προορισμού, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης χρησιμοποιεί λοιπόν σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία για την προβολή του μυθικού πλούτου της πόλης θέλοντας να ισχυροποιήσει το πλεονέκτημα της αναγνωρισιμότητας, της ταύτισης και της ιστορικής συνέχειας. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η κ. Πατουλίδου: «Δημιουργούμε μαγεία. Στόχος μας είναι να διεγείρουμε το συναίσθημα του τουριστικού κοινού που απευθυνόμαστε. Οι μύθοι μας είναι ο πλούτος μας».

Η πρόταση της κ. Πατουλίδου ήδη έχει τεθεί υπόψην συγκεκριμένων εκπροσώπων φορέων. Μεταξύ άλλων, προτείνεται το άγαλμα να τοποθετηθεί σε κάποιο σημείο της παλιάς ή της νέας παραλίας, ώστε να συνδεθεί η θάλασσα με την στεριά.

(Φωτορεαλιστικό σχέδιο που παραχώρησε η κ. Πατουλίδου στο makthes.gr)

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.