ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η πρώτη κοινή εμφάνιση Πέγκα-Τζακόπουλου μετά τη σύμπραξη - «Πιστεύουμε στον προγραμματικό λόγο και τις συγκλίσεις»

Βαγγέλης Στολάκης22 Αυγούστου 2023

Την πρώτη τους κοινή εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της σύμπραξης τους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου έκαναν ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας και ο εν ενεργεία και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σάκης Τζακόπουλος, ο οποίος αποσύρθηκε από την κούρσα, αφού στηρίζει την προσπάθεια Πέγκα. Μαζί τους και ο επικεφαλής της «Οικολογίας Αλληλεγγύης», δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος Μιχάλης Τρεμόπουλος ο οποίος έχει ανακοινώσει την στήριξή του στον κ. Πέγκα εδώ και λίγες εβδομάδες.

«Θέλαμε να κάνουμε έκπληξη» δήλωσε ο κ. Πέγκας μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου τονίζοντας ότι η παράταξή του «Θεσσαλονίκη Για Όλους» αποκτά δυναμική. «Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια για να έρθει η αλλαγή στην πόλη» συμπλήρωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. «Πιστεύουμε στον προγραμματικό λόγο και τις συγκλίσεις» σχολίασε ασκώντας κριτική στην διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα και υποστηρίζοντας ότι «η πόλη έχει μείνει πίσω» και πως «κανένα έργο δεν έχει υπογραφή Ζέρβα». «Έχουμε σχέδιο, έχουμε όραμα» τόνισε.

Η ανακοίνωση της σύμπραξης των παρατάξεων «Θεσσαλονίκη Για Όλους» και «Ώρα Θεσσαλονίκης» έγινε χθες αργά το βράδυ. Όπως έγινε γνωστό ο κ. Τζακόπουλος θα είναι υποψήφιος στον συνδυασμό με επικεφαλής τον κ. Πέγκα, ενώ υποψήφιοι αναμένεται να είναι και αρκετοί από όσους είχαν ανακοινωθεί ως υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό Τζακόπουλου. «Η Θεσσαλονίκη μας ενώνει. Μας ενώνει για να την αλλάξουμε» είπε από την πλευρά του ο Σάκης Τζακόπουλος συμπληρώνοντας ότι η πόλη είναι βρώμικη, χωρίς πράσινο και δεν υπάρχει «κανένας ορίζοντας στην επιχειρηματικότητας». Επίσης τόνισε ότι η πολιτική ιδεολογία του καθενός δεν πρέπει να επηρεάζει την αυτοδιοίκηση.


Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος σημείωσε πως «βλέπουμε τα κοινά μας σημεία και αφήνουμε στην άκρη τις διαφορές μας. Δημιουργήσαμε μια πολύχρωμη συμμαχία».

«Είμαστε μια ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση» επέμεινε από την πλευρά του ο κ. Πέγκας. «Μας ενώνει ο προγραμματικός μας λόγος. Πορευόμαστε μόνο με την αυτοδιοικητική μας ταυτότητα» συμπλήρωσε ερωτώμενος για το εάν είναι οξύμωρο ο ίδιος να λαμβάνει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τζακόπουλος να έχει αναφορές στην Νέα Δημοκρατία. «Θεωρώ πιο οξύμωρη την κυβερνητική στήριξη σε έναν δήμαρχο που έχει αποτύχει» σχολίασε, χαιρετίζοντας τις στηρίξεις κομμάτων και συλλογικοτήτων, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλες στηρίξεις αποφεύγοντας να διευκρινίσει ποιες θα είναι αυτές.

Τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις κι άλλων υποψηφιοτήτων «έκπληξη».

Πάντως και οι τρεις έριξαν τα βέλη τους στον Κωνσταντίνο Ζέρβα και την ομάδα της διοίκησης τονίζοντας ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει αποτύχει και συμπλήρωσαν ότι «η δουλειά της επόμενης ημέρας είναι κολοσσιαία».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.