ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η συγκλονιστική στιγμή της συνάντησης δύο αδελφών μετά το ναυάγιο στην Πύλο: Nόμιζε ότι είχε πνιγεί (βίντεο)

MakThes Team16 Ιουνίου 2023

Με φωτογραφίες στα χέρια συγγενείς επιβαινόντων στο αλιευτικό που ναυάγησε στην Πύλο έφτασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, ψάχνοντας εναγωνίως τους δικούς τους ανθρώπους.

Ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και γραμματέας των νοσοκομειακών γιατρών Μεσσηνίας Μανώλης Μάκαρης, που περιέθαλψε διασωθέντες, δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα από άγνωστους αριθμούς που αγωνιούν για τους δικούς τους.

«Υπήρχε καταιγισμός τηλεφωνημάτων και φωτογραφιών που μου έστελναν συγγενείς των αγνοουμένων με την ελπίδα μήπως γνωρίζω αν ζουν. Έμαθα ότι πολλοί ήταν από το ίδιο χωριό. Αυτό που μου έλεγαν στα μηνύματα είναι αν έχω δει αυτά τα παιδιά», ανέφερε.

 Η επανένωση δύο αδερφών

Στο λιμάνι της Καλαμάτας οι κάμερες κατέγραψαν τη συγκινητική στιγμή που ένας άνδρας βρήκε τον αδερφό του που νόμιζε ότι είχε πνιγεί.

Ο Φάρντι που στάθηκε στα κιγκλιδώματα που είχαν στηθεί και προσπαθούσε να αγκαλιάσει τον αδερφό του Μοχάμεντ που διασώθηκε από το πολύνεκρο ναυάγιο. Με δάκρυα στα μάτια τα δύο αδέρφια κρατούσαν ο ένας το πρόσωπο του άλλου και αγκαλιάζονταν.

Ο Φαρντι, Σύρος πρόσφυγας, ήρθε από την Ολλανδία για να ψάξει και τελικά να βρει τον 18χρονο αδερφό του Μοχάμεντ που επέβαινε στο αλιευτικό πλοίο που βυθίστηκε. Ο Μοχάμεντ είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη και ο τελικός του προορισμός ήταν η Ιταλία. Δεν έφτασε ποτέ εκεί, αλλά σώθηκε.

Τα κάγκελα που παρεμβάλλονται ανάμεσά τους, δεν εμποδίζουν τα δύο αδέρφια από το να αγκαλιαστούν, όπως φαίνεται σε βίντεο από το λιμάνι της Καλαμάτας.

Με δάκρυα στα μάτια τα δύο αδέρφια από την Συρία, δεν σταματούν να μιλούν ο ένας στον άλλον και μη μπορώντας να πιστέψουν πως βρέθηκαν ξανά μετά από μια τόσο βάναυση εμπειρία που θα μπορούσε να αποβεί τραγική, ο ένας πιάνει το πρόσωπο του άλλου.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.