ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Θεσσαλονίκη ένωσε την φωνή της με το Καλλιμάρμαρο για τα Τέμπη (βίντεο & φωτ.)

Αλκίνοος Βλαχόπουλος11 Οκτωβρίου 2024

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη συναυλία μνήμης για τα θύματα των Τεμπών που δόθηκε στο Καλλιμάρμαρο.

Στην πλαζ της Αρετσούς, στην Καλαμαριά, εκατοντάδες Θεσσαλονικείς συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα προκειμένου να παρακολουθήσουν την συναυλία που μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση μέσω γιγαντοοθόνης που έχει στηθεί στον χώρο μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμαριάς και της ΔΕΤΕΚ Α.Ε.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους υπάρχουν συγγενείς θυμάτων καθώς και επιβάτες που ταξίδευαν με το μοιραίο τρένο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου καθώς η Καλαμαριά θρηνεί τέσσερα θύματα από την εθνική τραγωδία.

«Επιζούμε, αλλά δεν ζούμε»

Η Ευδοκία Τσάμπαρη βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι την ώρα της σύγκρουσης. Περιγράφοντας την κόλαση που έζησε εκείνο το βράδυ, τονίζει ότι συνεχίζει να παλεύει μαζί με τους υπόλοιπους συγγενείς και επιβάτες ζητώντας δικαίωση.

«Επιζούμε αλλά δεν ζούμε. Ο καθένας έρχεται αντιμέτωπος με τους εφιάλτες του προσπαθώντας να διαχειριστεί το βάρος που φέρει στις πλάτες του».

«Τα Τέμπη δεν πρέπει να ξεχαστούν»

«Σήμερα ενώνουμε την φωνή μας αλληλέγγυοι στις οικογένειες που έχουν έναν πάρα πολύ μεγάλο δρόμο μπροστά τους» δήλωσε η δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου τονίζοντας ότι «τα Τεμπη δεν πρέπει να ξεχαστούν». « Η αναμετάδοση της συναυλίας είναι το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ως δήμος» ανέφερε η Χρύσα Αράπογλου.

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής στα 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας εκ των οποίων τα τέσσερα κατάγονταν από την Καλαμαριά» ανέφερε η Πρόεδρος της ΔΕΤΕΚ Α.Ε. Φιλιώ Καζάρα. Η ίδια υπογράμμισε ότι «πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όλα τα θύματα και τους συγγενείς όλων αυτών των παιδιών που χάθηκαν. Ευχόμαστε η πλαζ της Αρετσούς να αποτελέσει σημείο εξέλιξης αντίστοιχων εκδηλώσεων».

«Ενώνουμε την φωνή μας με το Καλλιμάρμαρο για να αποτίσουμε φόρο τιμής στα αθώα θύματα» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Καλαμαριάς Ζαχαρίας Κώστας τονίζοντας σας ότι «η τραγωδία δεν πρέπει να ξεχαστεί». Ο δήμος Καλαμαριάς είναι διαθέσιμος να φιλοξενήσει μια αντίστοιχη συναυλία στην περιοχή».

Στη αποψινή συναυλία που πραγματοποιείται στο Καλλιμάρμαρο δίνουν το «παρών» σπουδαίοι καλλιτέχνες, μεταξύ αυτών ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Τάνια Τσανακλίδου και Κοινοί Θνητοί.

Υπενθυμίζεται ότι τα εισιτήρια που διατέθηκαν για την σημερινή βραδιά εξαντλήθηκαν, ωστόσο έγινε δεκτό το αίτημα για σύνδεση live streaming, ούτως ώστε να μπορούν όλοι να παρακολουθήσουν τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο.

Σημειώνεται ότι δεκάδες δήμοι σε όλη τη χώρα έλαβαν απόφαση για την αναμετάδοση της συναυλίας σε γιγαντοοθόνες.

Εκτός από την Καλαμαριά, η συναυλία προβάλεται ταυτόχρονα στο Δημοτικό Γυμναστήριο Κονταξοπούλειο στο Ωραιόκαστρο καθώς και στο Σπίτι του Φύλακα της Αλυκής στο Αγγελοχώρι.

Η συναυλία, διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Συγγενών των Θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών με σκοπό την στήριξη των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.