ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει: Πλήθος κόσμου και επισήμων παρά τη βροχή στον Άγιο Δημήτριο (βίντεο, φωτ.)

Βαγγέλης Στολάκης26 Οκτωβρίου 2023

Διπλή γιορτή σήμερα για τη Θεσσαλονίκη που γιορτάζει την 111η Επέτειο από την απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό, αλλά και την εορτή του πολιούχου της Μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη.

Σήμερα το επίκεντρο των εκδηλώσεων όπως κάθε χρόνο, είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου όπου αυτή την ώρα τελείται η καθιερωμένη πανηγυρική Δοξολογία παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου συρρέει απλός κόσμος, αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί παράγοντες για να προσκυνήσουν και να παρακολουθήσουν την λειτουργία πριν την Πανηγυρική Δοξολογία.

Έπαρση σημαίας

Nωρίτερα, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα νωρίς το πρωί υπό ελαφριά βροχόπτωση η τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στον Λευκό Πύργο.

Υπό τους ήχους της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού που παιάνιζε το εμβατήριο της σημαίας, αλλά και τον εθνικό ύμνο, η γαλανόλευκη υψώθηκε και ανέμισε στον ουρανό της πόλης.

Η έπαρση της ελληνικής σημαίας έγινε παρουσία του υπουργού Άμυνας της Κύπρου, Μιχάλη Γιωργάλλα, του ΥΜΑΘ, Στάθη Κωνσταντινίδη, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, αλλά και του πρώην ΥΜΑΘ και πλέον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Επιπλέον, το άγημα της ΣΣΑΣ έψαλλε τον εθνικό ύμνο.

Άγιος Δημήτριος

Πλήθος κόσμου δίνει το «παρών» στην δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου παρά τη βροχή που πέφτει από το πρωί.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Παρόντες είναι ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλακης, ο οποίος προσήλθε συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο τύπου Θανάση Γλαβίνα και τον διευθυντή του γραφείο του στην Θεσσαλονίκη, Δημήτρη Σαρηγιάννη.

Επίσης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου προσήλθαν ο προεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Σωκρατης Φάμελλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο προεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας.

Το παρών δίνουν επίσης ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου, ο υφυπουργοί Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Στάθης Κωνσταντινίδης, η Ράνια Θρασκιά, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Φάνης Παππάς.

Παρόντες επίσης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Νωρίς έφτασε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης συνοδευόμενος από τους Σπύρο Βούγια και Βασίλη Γάκη.














This page might use cookies if your analytics vendor requires them.