ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Η Τουρκία σκότωσε 4 «καμικάζι» στα σύνορα με τον Έβρο

MakThes Team01 Νοεμβρίου 2023

Επίθεση αυτοκτονίας απέτρεψε η Τουρκία εντοπίζοντας επίδοξους τρομοκράτες στα σύνορα με τον Έβρο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak.

Ειδικότερα, τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν τέσσερις ανθρώπους που έρχονταν από την Ελλάδα και φέρεται να ήταν καμικάζι που σχεδίαζαν επιθέσεις αυτοκτονίας σε τουρκικό έδαφος.

Όπως αναφέρει και το pameevro.gr, η Yeni Safak κάνει λόγο για «τέσσερις τρομοκράτες της DHKP/C, που επιχειρούσαν να περάσουν από την Ελλάδα στην Τουρκία για να πραγματοποιήσουν βομβιστική επίθεση» Οι τέσσερις συνεπλάκησαν με Τούρκους στρατιώτες στα σύνορα του Έβρου. Οι τρομοκράτες, οι οποίοι απάντησαν με πυροβολισμούς, έπεσαν νεκροί». Στη διαδρομή των τεσσάρων βρέθηκαν γιλέκα αυτοκτονίας με εκρηκτικούς μηχανισμούς», σύμφωνα πάντα με την τουρκική εφημερίδα.

Βάσει του δημοσιεύματος οι τέσσερις προέρχονταν από το στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα, το οποίο, όπως σημειώνεται, «είναι η ευρωπαϊκή βάση εκπαίδευσης και καταφυγής των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK, DHKP/C, MLKP, TKP-ML, TIKKO και FETO. Το στρατόπεδο, το οποίο έχει φιλοξενήσει μέχρι στιγμής εκατοντάδες τρομοκράτες, είναι επίσης ο πρώτος σταθμός στην Ευρώπη για τρομοκράτες που διέφυγαν από την Τουρκία. Στο στρατόπεδο, οι τρομοκράτες εκπαιδεύονται στην κατασκευή βομβών και στη δολιοφθορά. Οι τρομοκράτες που εξουδετερώθηκαν στις 30 Οκτωβρίου στα σύνορα πιστεύεται ότι προέρχονταν επίσης από αυτό το στρατόπεδο».

Οι Τούρκοι στρατιώτες εντόπισαν τους τέσσερις φερόμενους καμικάζι στις 03:30 της 30ης Οκτωβρίου, προχθές Δευτέρα. Οι ύποπτοι απάντησαν με πυροβολισμούς, ωστόσο οι Τούρκοι στρατιώτες τους εξουδετέρωσαν.

Βρέθηκαν βόμβες

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, επάνω στους τέσσερις και στο δρομολόγιο που ακολούθησαν βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί. Ομάδες της χωροφυλακής άρχισαν έρευνα στην περιοχή, ακολουθώντας τη διαδρομή από την οποία προέρχονταν οι ύποπτοι και πέρασαν ακόμη και στην ελληνική πλευρά. Σε μία έκταση 2 χλμ. μακριά από τα σύνορα βρέθηκαν γιλέκα αυτοκτονίας βάρους 12 κιλών με ενσωματωμένους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Τα μέλη της οργάνωσης

Το δημοσίευμα που επικαλείται πηγές ασφαλείας από την Τουρκία αναφέρει ότι τρεις από τους τέσσερις είχαν πάνω τους ταυτότητες από χώρες του εξωτερικού. Ενδεχομένως ήταν μέλη της DHKP/C και ένας από αυτούς φέρεται να ήταν οδηγός. 

Ο τελευταίος έχει ταυτοποιηθεί και έχει ποινικό μητρώο για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. 

Οι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν τα εκρηκτικά και οι σοροί των τεσσάρων «καμικάζι», ανάμεσα στους οποίους είναι και μία γυναίκα, θα υποβληθούν σε νεκροψία-νεκροτομή.

Πηγή: pameevro.gr

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.