ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία στέλνει 3 εναέρια μέσα πυρόσβεσης στην Ελλάδα

MakThes Team21 Ιουλίου 2023

Εναέρια πυροσβεστικά μέσα στέλνει η Τουρκία στην Ελλάδα για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών, όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

Ειδικότερα, η Άγκυρα αποφάσισε να στείλει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

«Κατόπιν οδηγιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο που είναι εγγεγραμμένα στον κατάλογο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του Υπουργείου Γεωργίας και Δασών μαζί με τα πληρώματά τους θα σταλούν στην Ελλάδα.

Αμφίβια αεροσκάφη με αποτελεσματική ικανότητα ελιγμών και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που παράγονται με εγχώριους και εθνικούς πόρους θα χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών» αναφέρεται στην ανάρτηση-ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα ήταν από τα πρώτα κράτη που απέστειλαν βοήθεια στην Τουρκία όταν χτυπήθηκε από τους φονικούς σεισμούς τον περασμένο Φεβρουάριο. Τότε, η Ελλάδα είχε διαθέσει τόσο ομάδες διάσωσης όσο και υγειονομικό, ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης όπως 7.500 κουβέρτες, 1.500 κρεβάτια και 500 σκηνές.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαρίστησε σήμερα όλες τις χώρες που έχουν παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα εν μέσω των πυρκαγιών.

Η ανάρτηση της διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας:

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.