ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η υποψηφιότητα Παπανδρέου «ταρακούνησε»... ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Βαγγέλης Στολάκης25 Οκτωβρίου 2021

Καθόλου «αδιάφορους» (απεναντίας τις παρακολουθούν πολύ στενά) αφήνουν οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο γιατί ενδιαφέρονται για την επόμενη ημέρα, όσο και για τις εξελίξεις που μπορεί να προκαλέσουν τα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ στο εσωτερικό της Πειραιώς αλλά και της Κουμουνδούρου.

Ειδικότερα, η υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου έχει ήδη δημιουργήσει μια σχετική κινητικότητα εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό γιατί πολλά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην κυβέρνηση Παπανδρέου ή είχαν εκλεγεί βουλευτές επί ημερών του και στη συνέχεια διαφώνησαν με την πολιτική που ακολούθησαν οι επόμενοι πρόεδροι: Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώφη Γεννηματά και εντάχθηκαν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με τα οποία ορισμένοι μπορεί και να εξελέγησαν, τώρα στρέφουν τα βλέμματά τους στην υποψηφιότητα του κ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr βουλευτές ή πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από την «παπανδρεϊκή» πτέρυγα, βλέπουν θετικά την υποψηφιότητα Παπανδρέου – κυρίως για την επόμενη ημέρα και την δυνατότητα επίτευξης μιας προοδευτικής διακυβέρνησης, και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν δηλώσεις μεμονωμένες ή συλλογικά.

Ήδη στα social media πολλοί πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που από το 2015 και μετά βρήκαν «στέγη» στον ΣΥΡΙΖΑ πλέον μιλούν ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας Παπανδρέου και δεν αποκλείεται η συμμετοχή τους στις εσωκομματικές διαδικασίες της 5ης Δεκεμβρίου και η επαναδραστηριοποίησή τους. Επαναδραστηριοποίηση όμως καταγράφεται και από την πλευρά πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που μπορεί να μην εγκατέλειψαν τον χώρο αλλά απείχαν τα τελευταία χρόνια από την ενεργό δράση.

Πάντως, σε επικοινωνία του makthes.gr με πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που πλέον βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κάτι τέτοιο, όπως δήλωσε δεν επιβεβαιώνεται.

Στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου αυτή την περίοδο οργανώνονται. Στελεχώνονται οι ομάδες δράσης, καταρτίζονται οι προτάσεις και προγραμματίζεται η περιοδεία του πρώην πρωθυπουργού στην Επικράτεια. «Φυσικά, και ο Γιώργος Παπανδρέου θα βγει στον κόσμο και θα μιλήσει σε εκδηλώσεις» αναφέρει άνθρωπος που συνομιλεί με το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού. Ενεργό ρόλο διαδραματίζει ο Δημήτρης Ρέππας, ο Γιώργος Πεταλωτής, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Μιχάλης Καρχιμάκης κ.α. Σε αντίστοιχη κατάσταση βρίσκονται και τα επιτελεία των υπολοίπων πέντε υποψηφίων αρχηγών τα οποία αναδιαμορφώνουν τις καμπάνιες τους λόγω των εξελίξεων, την απόσυρση Γεννηματά από την κούρσα διαδοχής και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Παπανδρέου. Επίσης, σβήνουν και γράφουν και το επόμενο διάστημα θα καταλήξουν στον ή στους υποψηφίους που στοχεύουν και θεωρούν αντιπάλους. Κομματικοί παράγοντες πάντως, αναφέρουν στο makthes.gr ότι η επόμενη ημερομηνία «σταθμός» στο δρόμο για τις κάλπες θα είναι η ημέρα πραγματοποίησης του debate μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.