Η ζωγραφιά της Τζωρτζίνας ερμηνεύτηκε από τους ειδικούς πως ήταν «κραυγή βοήθειας» για όσα συνέβαιναν. Ο καθηγητής Ψυχιατρικής, Θάνος Ασκητής, μίλησε για το αν υπάρχουν «μηνύματα» που καθόρισαν τις εξελίξεις στην υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα.
Είναι δύσκολο, είπε ο κ. Ασκητής στον ΣΚΑΪ, να κάνουμε μια αναφορά αυτή τη στιγμή για το τι δείχνει η ζωγραφιά της Τζωρτζίνας, η οποία απεικονίζει την ίδια και τα δύο αδέλφια της που έχουν φύγει από τη ζωή.
Και συνέχισε:
«Στα αριστερά είναι εκείνη με ροζ κεφάλι, σε μια κούνια και μέσα σε μια καρδιά δύο αγγελάκια που είναι τα αδέλφια της.»
Για την κεταμίνη, ο καθηγητής Ψυχιατρικής ανέφερε ότι, στο παρελθόν, είχε χρησιμοποιηθεί σε τραυματισμένους στρατιώτες στον πόλεμο, καθώς έχει αναλγητική δράση και προκαλεί και απώλεια μνήμης. Έχει κατηγορηθεί μάλιστα για χάπι βιασμού.
Ο κ. Ασκητής είπε επίσης πως πρέπει να εξεταστούν ψυχιατρικά όσοι εμπλέκονται στο περιβάλλον της οικογένειας.
Πώς είχε αποκωδικοποιήσει η Ψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή την ζωγραφιά
Αναρτώντας την ανάλυσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις αρχές του μήνα, η κ. Μπογιατζή υποστήριξε σχετικά ότι «δεν είναι δυνατόν ένα παιδί να ζωγραφίζει ως άγγελο τη μαμά του όταν αυτή ζει». Όπως ανέφερε, η αίσθηση του κινδύνου της Τζωρτζίνας υποδηλώνεται με πολλά και διαφορετικά σύμβολα στη ζωγραφιά, όπως η θέση της ίδιας σε μεγάλη απόσταση από την μητέρα της, το μαύρο χρώμα που χρησιμοποιεί για εκείνη, αλλά και ο κορμός του δέντρου σε… σχήμα κρεμάλας, από το οποίο η 9χρονη Τζωρτζίνα ένοιωθε να απειλείται.
Ακόμη πιο ισχυρό στοιχείο στην ανάλυση της ζωγραφιάς του μικρού παιδιού είναι η «αφιέρωσή» της, η οποία δεν απευθύνεται στην μητέρα, παρότι κατασκευάστηκε για τη γιορτή της. Αντίθετα, το σχέδιό της Τζωρτζίνας επιγράφεται «Για εσάς», όσους δηλαδή μπορούσαν να καταλάβουν τα κρυφά της «μηνύματα» και να της παράσχουν βοήθεια, για να τη διασώσουν από τον κίνδυνο που διαισθανόταν. Ο πατέρας της απουσιάζει εντελώς από την επίμαχη ζωγραφιά.