ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Ηχούν οι σειρήνες στο Ισραήλ - Προανήγγειλαν επιθέσεις Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ (βίντεο)

MakThes Team11 Οκτωβρίου 2023

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανέφεραν σήμερα ότι εκτόξευσαν μια ρουκέτα τύπου R-160 κατά της ισραηλινής βόρειας πόλης Χάιφα.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έλαβε αναφορές για πιθανή διείσδυση από τον Λίβανο στον ισραηλινό εναέριο χώρο. Σειρήνες συναγερμού προειδοποίησης εισερχόμενων ρουκετών ηχούν σε πολλές περιοχές στο βόρειο Ισραήλ.

Η ισραηλινή πολιτική άμυνα (υπεύθυνη για την προστασία του πληθυσμού) από την πλευρά της έκανε λόγο για επίθεση «μεγάλης κλίμακας» στις περιοχές Τιβεριάδα και Μπέιτ Σεάν.

Οι κάτοικοι σε όλο το βόρειο Ισραήλ κλήθηκαν να μπουν αμέσως σε καταφύγια και να παραμείνουν εκεί.

Το Ιατρικό Κέντρο Ραμπάμ στη Χάιφα τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Η δημόσια τηλεόραση KAN μετέδωσε ότι βλήματα έπεσαν στο βόρειο Ισραήλ.

Η δημόσια τηλεόραση KAN μετέδωσε ότι βλήματα έπεσαν στο βόρειο Ισραήλ.

Συναγερμός για εισερχόμενο αεροσκάφος είχε σημάνει και πριν από περίπου μισή ώρα, όμως η KAN ανέφερε ότι επρόκειτο πιθανότατα για ένα μη επανδρωμένο, τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο.

Επίσης, βίντεο που κυκλοφορεί στα social media κάνει λόγο για μαχητές της Χεζμπολάχ που ανατίναξαν τον φράχτη στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ και εισέρχονται οπλισμένοι στο βόρειο Ισραήλ.

Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ προανήγγειλαν πυραυλικές επιθέσεις

Παράλληλα, οι ένοπλες πτέρυγες των ισλαμιστικών οργανώσεων Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ ανακοίνωσαν σήμερα το απόγευμα ότι εκτοξεύουν ρουκέτες με στόχο το νότιο και κεντρικό Ισραήλ, την ώρα που ηχούσαν οι σειρήνες συναγερμού στις ζώνες γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.

Τα δύο κινήματα, στην κοινή ανακοίνωσή τους, ανέφεραν ότι μπαίνουν στο στόχαστρο το Τελ Αβίβ, η Ασντόντ, η Ασκελόν καθώς και κοινότητες κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. 

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανέφεραν ότι εκτόξευσαν έναν πύραυλο εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν, ωστόσο οι ισραηλινές αρχές δεν εντόπισαν κανένα πλήγμα στην περιοχή αυτήν.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.