ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιδέες για τον περαιτέρω περιορισμό του ρωσικού φυσικού αερίου σε ημερίδα στην Αθήνα

MakThes Team08 Οκτωβρίου 2024

Οι δυνατότητες περαιτέρω περιορισμού και σταδιακής κατάργησης του ρωσικού φυσικού αερίου από την ΕΕ συζητήθηκαν σε ημερίδα που διοργάνωσαν σήμερα στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στην εκδήλωση μετείχαν περισσότερα από 60 στελέχη υπουργείων και ενεργειακών επιχειρήσεων από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, την Κροατία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η βέλτιστη χρήση των υφιστάμενων και υπό κατασκευή υποδομών, όπως τερματικοί σταθμοί επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου, διασυνδέσεις αγωγών και χώροι αποθήκευσης, ιδίως στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Κροατία.

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμούς μεταξύ άλλων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, η υφυπουργός Αλεξάνδρα Σδούκου, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Τζέφρι Πάιατ , ο υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας Βλάντιμιρ Μαλίνοφ και ο υφυπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας Μίκολα Κόλισνικ.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.