ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ικανοποίηση Ζέρβα για την τουριστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη- Υψηλές οι πληρότητες στα ξενοδοχεία

Βαγγέλης Στολάκης22 Αυγούστου 2022

Για την τουριστική κίνηση της Θεσσαλονίκης και την στόχευση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης η πόλη να γίνει προορισμός δώδεκα μηνών με μεγάλες πληρότητες στα ξενοδοχεία σε ετήσια βάση, μίλησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας έκανε λόγο για «σταθερά» και «ανοδικά» βήματα στον τομέα του τουρισμού, που δεν έγιναν τυχαία όπως παρατήρησε ούτε «οφείλονται σε κάποιο αυτόματο πιλότο» αλλά είναι αποτέλεσμα «μεθοδικής προσπάθειας».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε σε δημοσίευμα του Time Magazine που παρουσίασε την Θεσσαλονίκη ως έναν από τους 50 «ιδανικότερους τόπους στον πλανήτη για να επισκεφτεί κανείς», όπως είπε ο κ. Ζέρβας.

Ανέφερε ότι αυξήθηκε ο μέσος όρος διαμονής των επισκεπτών στην πόλη σε 2,7 διανυκτερεύσεις και πως πλέον ο μέσος τουρίστας καταναλώνει 25% επιπλέον σε σχέση με παλιά.

«Καταφέραμε να ξεπεράσουμε το σοκ με την έκρηξη πολέμου στην Ουκρανία» είπε αναφερόμενος στους Ρώσους και τους Ουκρανούς τουρίστες που λόγω του πολέμου φέτος δεν επισκέφτηκαν την Βόρεια Ελλάδα, λέγοντας «όλα αυτά άλλαξαν γρήγορα με αντικατάσταση αυτών των τουριστών».

«Η πόλη σφύζει από κίνηση και υπάρχουν χαμόγελα» σημείωσε ο κ. Ζέρβας αναφέροντας πως συνολικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης δόθηκαν από το 2019 τουλάχιστον 600 επιπλέον κλίνες από νέα ξενοδοχεία που άνοιξαν ή θα ανοίξουν.

«Η Θεσσαλονίκη έχει όνομα, είναι αναγνωρίσιμη» τόνισε, ρίχνοντας παράλληλα... καρφιά στην προηγούμενη διοίκηση Μπουτάρη σημειώνοντας: «είχα πει πως είναι σημαντικό να είναι η πόλη αναγνωρίσιμη και όχι ο δήμαρχος της».

Ο κ. Ζέρβας τόνισε πως η πόλη δέχεται τουρίστες από όλο τον κόσμο, τα ξενοδοχεία είναι sold out και η πληρότητα είναι υψηλή.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνεργασία για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης με τον ΕΟΤ, το υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται» σχολίασε ο κ. Ζέρβας.

Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν ή έχουν δρομολογηθεί να γίνουν, το Μετρό που όπως είπε «ολοκληρώνεται του χρόνου», τις αναπλάσεις κ.α.

«Η Θεσσαλονίκη αλλάζει. Η Θεσσαλονίκη αλλάζει προς το καλύτερο» είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Κ. Ζέρβας.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.