Αν ένας μουσικός – ερμηνευτής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «πολυόργανο» αυτός είναι ο Άγγελος Ανδριανός.
Πτυχιούχος Φωνητικής-Σύγχρονου Τραγουδιού, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής (Φούγκα), Ενοργάνωσης, Σύνθεσης και Πιάνου ο ίδιος εκτός από το ότι παίζει πιάνο και τραγουδά καταπιάνεται ακόμη με άλλα πέντε όργανα: κιθάρα, μπουζούκι, ακορντεόν, φυσαρμόνικα και ηλεκτρικό μπάσο. Είναι επίσης καθηγητής φωνητικής-σύγχρονου τραγουδιού, πιάνου και κιθάρας.
Γνωστός από τον «Πλούτο» που του χάρισε η Πέννυ Μπαλτατζή ο ερμηνευτής μας συστήνεται τώρα και ως συνθέτης. Οι στίχοι του φίλου του Δημήτρη Τανού τον ενέπνευσαν να γράψει τη μουσική στο νέο του τραγούδι με τίτλο «Είναι κάτι βραδιές» που μόλις κυκλοφόρησε από την ανερχόμενη δισκογραφική εταιρία Qubi.gr. «Από πολύ μικρός άρχισα να πειραματίζομαι με δικές μου μελωδίες. Στα 10 μου χρόνια έγραψα το πρώτο μου τραγούδι. Από τότε έχω γράψει πάρα πολλά. Όμως τώρα ένιωσα πως έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες κι αισθάνθηκα την ανάγκη να επικοινωνήσω με τον κόσμο μέσω μιας δικής μου σύνθεσης», λέει στο makthes.gr ο καλλιτέχνης.
Το τραγούδι είναι μια ερωτική, δυναμική μπαλάντα που οι δημιουργοί του εύχονται να ταξιδεύει και να συντροφεύει το κοινό, να το κάνει να χαμογελάσει ή και να δακρύσει, μα πάνω από όλα να το τραγουδήσει.
«Στόχος μου είναι να αγαπηθεί και να το τραγουδούν όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται, να συντροφεύει τις σκέψεις και να δημιουργεί στο άκουσμά του συναισθήματα», επισημαίνει ο Άγγελος Ανδριανός.
Ένας δίσκος στα σχέδια
Με καταγωγή από το Άργος σπούδασε πιάνο, κιθάρα και θεωρητικά, ενώ παρακολούθησε μαθήματα βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής.
Είναι απόφοιτος του τμήματος «Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης» του «Πανεπιστημίου Μακεδονία» Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με τις σπουδές του άρχισε τις εμφανίσεις του σε μουσικές σκηνές και ρεμπετάδικα στη Θεσσαλονίκη, το Άργος και το Ναύπλιο.
Πηγαίνοντας στην Αθήνα, εργάστηκε ως καθηγητής μουσικής σε σχολεία της Αττικής. Παράλληλα δούλευε ως τραγουδιστής και μουσικός σε σκηνές συνεχίζοντας ταυτόχρονα τις σπουδές του στο «Σύγχρονο Τραγούδι» και τα Ανώτερα θεωρητικά της μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.
Έχοντας τόσο καλές γνώσεις της μουσικής γίνεται κατανοητό πως η σύνθεση δεν είναι κάτι που σταματάει στο «Είναι κάτι βραδιές» για εκείνον. «Όταν υπάρχουν τα σωστά ερεθίσματα που με εμπνέουν πάντα είμαι δημιουργικός. Έχω στα σχέδιά μου έναν δίσκο. Προς το παρόν είμαστε στην αρχή του ‘Είναι κάτι Βραδιές’, οπότε αφού ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος, από Οκτώβριο, θα έχουμε το νέο μας τραγούδι», τονίζει.
Ο ίδιος έχει συνεργαστεί με γνωστούς και σημαντικούς ερμηνευτές και δημιουργούς όπως οι Γιάννης Μαρκόπουλος, Γιάννης Σπανός, Μίμης Πλέσσας, Τάκης Σούκας, Μανώλης Μητσιάς, Αλέκα Κανελλίδου, Κώστας Μακεδόνας, Λάκης Παπαδόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νίκος Βέρτης , Γιάννης Πλούταρχος, Έλενα Παπαρίζου, Νατάσα Θεοδωρίδου, Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Κανά, Φίλιππος Πλιάτσικας, Κώστας Φέρρης και κ.α.
Φέτος το καλοκαίρι με την επανεκκίνηση του πολιτισμού έχει διαμορφώσει το δικό του πρόγραμμα. «Ευτυχώς τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν όλο και καλύτερα, αρκεί να παραμείνουμε προσεκτικοί . Έχω ήδη ξεκινήσει τις εμφανίσεις μου, δύο φορές την εβδομάδα θα είμαι για όλο το καλοκαίρι στη μουσική σκηνή Πατινάζ, ενώ παράλληλα είναι προγραμματισμένες και κάποιες συναυλίες και άλλες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα».
Γενικά είναι αισιόδοξος για όλα, παρά τα όσα συμβαίνουν με τον κορονοϊό. «Είμαι σίγουρος πως θα το ξεπεράσουμε σύντομα όλο αυτό και θα είμαστε πιο δυνατοί και συνειδητοποιημένοι μέσα από όλη αυτή τη δοκιμασία. Δεν έχω εμβολιαστεί ακόμη λόγω του ότι νόσησα, ευτυχώς ελαφρά, οπότε δεν χρειάζεται προς το παρόν», καταλήγει.
Δείτε εδώ το βίντεο κλιπ του τραγουδιού