ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Ηνωμένο Βασίλειο: Οι Αρχές προετοιμάζονται για νύχτα βίαιων επεισοδίων με δεκάδες διαδηλώσεις

MakThes Team07 Αυγούστου 2024

Αντιμέτωπες με 130 διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, Τετάρτη, βρίσκονται οι Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ περίπου 6.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί έπειτα από τη γνωστοποίηση λίστας με 39 περιοχές όπου εκτιμάται ότι ίσως ξεσπάσουν επεισόδια, όπως είναι κέντρα μεταναστών και σπίτια δικηγόρων.

Μηνύματα που διέρρευσαν από λογαριασμούς στο Telegram, με ακροδεξιές απόψεις, δείχνουν τους εμπλεκόμενους να απειλούν τις ζωές ακτιβιστών και να ανταλλάσσουν συμβουλές για το πώς να προετοιμαστούν για τις αποψινές διαδηλώσεις. 

Σημειώνεται ότι οι 30 από τις 130 διαδηλώσεις είναι αντικινητοποιήσεις στις ακροδεξιές πρωτοβουλίες.

Ηνωμένο Βασίλειο: «Σήμερα θα είναι η πιο δύσκολη μέρα της εβδομάδας στις ταραχές» 

Οι συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για αρκετές πόλεις της Αγγλίας και της Ουαλίας. Μια αστυνομική πηγή δήλωσε στην Daily Mail: «Σήμερα θα είναι πιθανώς η πιο δύσκολη ημέρα της εβδομάδας, μέχρι το βράδυ». Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι τα κέντρα μετανάστευσης και τα γραφεία δικηγόρων αναμένεται να αποτελέσουν το κύριο σημείο εστίασης των συγκεντρώσεων, αλλά οι αστυνομικοί θα μπορούσαν επίσης να αναπτυχθούν σε ξενοδοχεία που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο. 

Το χάος που έχει κατακλύσει τους δρόμους της χώρας μετά τις δολοφονίες στο Σάουθπορτ την περασμένη εβδομάδα, έχει φέρει σε αδιέξοδο τμήματα της χώρας, με ιατρικά ραντεβού να ακυρώνονται, καθώς το προσωπικό φοβάται να πάει στη δουλειά του.

Διώχνουν υπαλλήλους από τα γραφεία, υπό τον φόβο επεισοδίων

Εξάλλου, ένας υπάλληλος γραφείου στο Λονδίνο δήλωσε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του κλήθηκαν να εγκαταλείψουν το γραφείο τους κοντά στη Liverpool Street, εξαιτίας «προγραμματισμένων ταραχών» στην περιοχή. Είπε ότι οι εργαζόμενοι έχουν ενημερωθεί να εργάζονται από το σπίτι τους για το υπόλοιπο της εβδομάδας και να μην προσέρχονται στο γραφείο του Λονδίνου. Ένα δικηγορικό γραφείο που περιλαμβανόταν στη λίστα στόχων έκλεισε τις πόρτες του σήμερα το πρωί, με άλλες επιχειρήσεις, όπως παμπ και κομμωτήρια, να ακολουθούν το παράδειγμά του, καθώς οι φοβισμένες κοινότητες προετοιμάζονται για ένα νέο κύμα βίας και απευθύνονται στην αστυνομία για την προστασία τους. Οι Αρχές προειδοποιούν όσους συμμετέχουν στις ταραχές ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για τρομοκρατία.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.