ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Εξετάζεται η θέσπιση Παγκρήτιου Διαγωνισμού Μελιού

MakThes Team20 Μαΐου 2024

Συνάντηση με θέμα την «Ανάδειξη της Μελισσοκομίας στην Κρήτη» πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο παράρτημα Κρήτης (ΓΕΩΤΕΕ) στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας της Μέλισσας.

Τα θέματα τα οποία εξετάστηκαν ήταν η θέσπιση Παγκρήτιου Διαγωνισμού Μελιού ο οποίος θα συμβάλει θετικά στην κρητική μελισσοκομία καθώς και δράσεις ανάδειξης της μελισσοκομίας στην Κρήτη με σκοπό την προώθηση του κρητικού μελιού στην αγορά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, σε δήλωση, του ανέφερε ότι η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τους παραγωγούς του νησιού καθώς και την προώθηση των κρητικών προϊόντων που παράγονται στον τόπο. «Σκοπός είναι να συμβάλουμε σε όποια προσπάθεια μπορεί να δώσει την υπεραξία που αναλογεί στα προϊόντα μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τζεδάκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, η πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ παράρτημα Κρήτης Άννα Δασκαλάκη, ο αντιπρόεδρος Παντελής Αρβανίτης, το μέλος της διοικούσας επιτροπής Γιάννης Χανιωτάκης, από την Περιφέρεια Κρήτης ο γενικός διευθυντής Πρωτογενή Τομέα Κώστας Υψηλάντης, ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Φωτάκης, από το ΕΛΜΕΠΑ ο Λευτέρης Αλυσσανδράκης από το ΜΑΙΧ η Παναγιώτα Γώτσιου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος Κώστας Λεονταράκης, οι πρόεδροι και μέλη των Συλλόγων - Συνεταιρισμών Κρήτης.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.