ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ήρθαν τα πάνω κάτω πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ μόλις σε μισή ώρα! (βίντεο)

Βαγγέλης Στολάκης25 Φεβρουαρίου 2024

Σε μια διαδικασία για… γερά νεύρα εξελίχθηκε η σημερινή ημέρα των εργασιών του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ήρθαν τα… πάνω κάτω μόλις σε τριάντα λεπτά!

Την ώρα που όλοι ήταν σε θέσεις μάχης για να ψηφίσουν την ημερομηνία και τον τρόπο των προεδρικών εκλογών με την πλευρά Κασσελάκη να προτείνει κάλπες την 10η Μαρτίου κι εκείνη Όλγας Γεροβασίλη να τηρηθούν οι καταστατικές διαδικασίες, ο πρόεδρος του κόμματος ανακοίνωσε πως δεν θα γίνουν εκλογές αφού προηγουμένως είχε υπερψηφιστεί η συμβιβαστική πρόταση Παππά- Φάμελλου- Τσίπρα για αναβολή των εκλογών.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως ο κ. Κασσελάκης ήταν έτοιμος για προσφυγή στις κάλπες, ενώ ξεκινώντας διάβασε ένα απόσπασμα της δήλωσης παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα που τον καλούσε να απευθυνθεί στα μέλη.

Μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του, ζήτησε καθαρές λύσεις και λύτρωση, με εκλογές στις 10 Μαρτίου.

Είχε προηγηθεί ένα πινγκ πονγκ… απαντήσεων μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Όλγας Γεροβασίλη η οποία του είπε πως εάν αποσύρει το αίτημα για εκλογές δεν υφίσταται η υποψηφιότητα της, αφού δήλωσε παρούσα στην πρόκληση του.

«Αν αποσύρεις την πρόταση για εκλογές δεν θα γίνουν» είπε μεταξύ άλλων η Όλγα Γεροβασίλη. «Αν αποσύρεις την υποψηφιότητα σου δεν χρειάζονται εκλογές» ανταπάντησε ο Κασσελάκης. «Δεν ζήτησα εγώ εκλογές. Αν θέλεις να κάνεις εκλογές σε δέκα μέρες θα τις κάνεις μόνος σου. Το συνέδριο είναι κυρίαρχο. Αυτό θα αποφασίσει» σχολίασε η αντιπρόεδρος της Βουλής.

Μεταξύ άλλων, την ώρα που βρίσκονταν ταυτόχρονα και οι δυο στο βήμα ο κ. Κασσελάκης απευθυνόμενος στο σώμα είπε «επιτέλους να συνειδητοποιήσουν όλοι δεν είστε σκάκι».

Κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων αναγνώστηκαν προτάσεις που κατατέθηκαν στο προεδρείο μεταξύ άλλων και εκείνο του Σωκράτη Φάμελλου, Νίκου Παππά και Γιώργου Τσίπρα που ζητούσαν να μην στηθούν κάλπες. Η πλειοψηφία των συνέδρων στήριξε την συμβιβαστική πρόταση Φάμελλου- Παππά- Τσίπρα για μη εκλογή προέδρου.

Τότε ο κ. Κασσελάκης ανεβαίνοντας στη συνέχεια στο βήμα είπε «Έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές. Πάμε μπροστά» για να καταχειροκροτηθεί.

Έντονη δυσφορία προκάλεσε η ανακοίνωση του αυτή στην ομάδα που στήριξε την Όλγα Γεροβασίλη.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.