ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Αστυνομικοί απείλησαν με όπλα δημοσιογράφους του BBC

MakThes Team14 Οκτωβρίου 2023

Τα όπλα σε δημοσιογράφους σήκωσαν στο Τελ Αβίβ Ισραηλινοί αστυνομικοί την ώρα που οι πρώτοι μετέβαιναν σε ξενοδοχείο της πόλης καθώς καλύπτουν τον πόλεμο με τη Χαμάς.

Ο Muhannad Tutunji, ο Haitham Abudiab και τα υπόλοιπα μέλη της αραβικής ομάδας του BBC οδηγούσαν προς ένα ξενοδοχείο όταν η αστυνομία σταμάτησε το όχημά τους. Οι δημοσιογράφοι βγήκαν από το αυτοκίνητο που έχει την ένδειξη TV Press, και ακολούθως οι Ισραηλινοί σήκωσαν τα όπλα, τους κόλλησαν στον τοίχο και τους έκαναν σωματική έρευνα.

Το αυτοκίνητο της αποστολής του BBC


Οι Tutunji και Abudiab δήλωσαν ότι αναγνωρίστηκαν ως δημοσιογράφοι του BBC αφού επέδειξαν τις δημοσιογραφικές τους ταυτότητες.

«Μου πέταξαν το τηλέφωνο και με χτύπησαν στο λαιμό»

Καθώς ο Tutunji προσπαθούσε να καταγράψει με την κάμερά του όσα βίωνε το συνεργείο του BBC, δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί τού άρπαξαν το κινητό τηλέφωνο, το πέταξαν στον δρόμο και έπειτα τον χτύπησαν στον λαιμό.

«Μία από τις αραβικές ομάδες μας του BBC News που αναπτύχθηκε στο Τελ Αβίβ, σε ένα όχημα με σαφή σήμανση ως δημοσιογραφικό, σταμάτησε και δέχθηκε επίθεση χθες το βράδυ από την ισραηλινή αστυνομία. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να μπορούν να αναφέρουν ελεύθερα τη σύγκρουση στο Ισραήλ και την Γάζα», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του BBC.

Υπενθυμίζεται ότι η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε το προηγούμενο Σάββατο τρομοκρατικό χτύπημα σε φεστιβάλ που παρακολουθούσαν άμαχοι στα σύνορα με τη Γάζα, καθώς επίσης και επιτέθηκε με ρουκέτες σε ισραηλινά εδάφη, σκοτώνοντας συνολικά τουλάχιστον 1.300 ανθρώπους.

Παράλληλα, περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τα «αντίποινα» με βομβαρδισμούς και από σήμερα με εισβολή από ξηράς.

Το Ισραήλ έχει δώσει εντολή στους κατοίκους της Γάζας, που υπολογίζονται σε σχεδόν 2 εκατομμύρια, να φύγουν και να μεταβούν στον νότο. 

Από την πλευρά του, ο ΟΗΕ προέτρεψε το Ισραήλ να αποσύρει την εντολή, προειδοποιώντας για «καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες».

Η Χαμάς που κυβερνάει τη Λωρίδα της Γάζας διαμήνυσε στους κατοίκους της να μην ακούσουν την εντολή του Ισραήλ καθώς αποτελεί «ψεύτικη προπαγάνδα».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.