ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ και Χαμάς απελευθέρωσαν κρατούμενους και ομήρους - Δεκάδες παιδιά ανάμεσά τους (βίντεο)

MakThes Team27 Νοεμβρίου 2023

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν πριν από λίγο ότι η Χαμάς απελευθέρωσε 11 ομήρους, τους οποίους παρέδωσε στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. 

Πρόκειται για εννέα παιδιά, μεταξύ των οποίων δύο κοριτσάκια ηλικίας τριών ετών, και δύο γυναίκες που απήχθησαν από το κιμπούτς Νιρ Οζ κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Οι πατέρες των παιδιών εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι 11 όμηροι βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα σε ισραηλινό έδαφος, επιβεβαίωσε η διοίκηση των IDF.

Πρόκειται για εννέα παιδιά (μεταξύ των οποίων δύο κοριτσάκια ηλικίας μόλις τριών ετών) και δύο γυναίκες που είχαν απαχθεί από το κιμπούτς Νιρ Οζ κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Οι πατέρες των παιδιών εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο κιμπούτς Νιρ Οζ δολοφονήθηκαν περίπου 30 άνθρωποι, ενώ περισσότεροι από 70 απήχθησαν από ενόπλους.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ διευκρίνισε ότι οι 11 Ισραηλινοί όμηροι έχουν διπλή υπηκοότητα: τρεις με γαλλική, δύο με γερμανική και έξι με αργεντίνικη.

Παράλληλα, απελευθερώθηκαν 33 Παλαιστίνιοι30 παιδιά και τρεις γυναίκες – που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές, συμπλήρωσε.

Εξέφρασε την ελπίδα πως οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις θα καρποφορήσουν, εξασφαλίζοντας νέα παράταση της εκεχειρίας που θα επιτρέψει την ανταλλαγή περισσότερων κρατουμένων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, καθώς και την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον δοκιμαζόμενο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας.

*Με πληροφορίες από Haaretz, Times of Israel, Al Jazeera

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.