ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ο στρατός παραδέχτηκε πως «σκότωσε κατά λάθος» τρεις ομήρους στη Γάζα

MakThes Team15 Δεκεμβρίου 2023

Στην παραδοχή πως σκότωσε «κατά λάθος» τρεις ομήρους στη διάρκεια επιχείρησης στη γειτονιά Shejaiya της Γάζας, προχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής ο ισραηλινός στρατός.

ΟΙι IDF ανέφεραν σε ανακοίνωση πως κατά τη διάρκεια μαχών, μονάδα στρατιωτών αναγνώρισαν «σαν απειλή» τους ομήρους, οι οποίοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν και τους πυροβόλησαν, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα.
Μετά το περιστατικό οι στρατιώτες τους μετέφεραν (υποψιαζόμενοι την κατάληξη) σε ισραηλινό έδαφος όπου και πραγματοποιήθηκαν οι διαδικασίες ταυτοποίησης που επιβεβαίωσαν πως επρόκετο για άτομα που απήγαγε η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

Οι απαχθέντες που σκοτώθηκαν στο περιστατικό είναι ο Γιοτάμ Χαΐμ από το κιμπούτζ Κφαρ Γάζα, ο Σαμέρ Ταλάλκα που απήχθη από το χώρο εργασίας του στο Νιρ Αμ και ένας τρίτος απαχθέντας η οικογένεια του οποίου ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός που λαμβάνει χώρα σε μια ζώνη μάχης με πολλούς τρομοκράτες. Βρισκόμαστε στο στάδιο της συγκέντρωσης των στοιχείων και της αποσαφήνισης των λεπτομερειών του περιστατικού», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF, Ντανιέλ Χαγκάρι.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.