ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Jetoil: Υψηλής ποιότητας καύσιμα με τη Σφραγίδα Ποιότητας της SGS

Γιάννης Γκουμάκης10 Ιουλίου 2024

Seal of Quality, δηλαδή σφραγίδα ποιότητας έλαβε σήμερα η εταιρεία Jetoil από την SGS, κορυφαίο όμιλο παγκοσμίως στις επιθεωρήσεις και πιστοποιήσεις καυσίμων.

Σε μία σεμνή τελετή στο πρατήριο καυσίμων της Jetoil πλησίον του Υπεραστικού Σταθμού ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Γιαννιτσών 244) στη Θεσσαλονίκη, ο Ιωάννης Καστάνης, προϊστάμενος του τμήματος πετρελαιοειδών και χημικών της SGS σε Ελλάδα και Αλβανία, παρέδωσε την πλακέτα της πιστοποίησης στον Αλέξανδρο Καραγιάννη, επικεφαλής των λιανικών πωλήσεων της Jetoil SA, η οποία και συμβολίζει ότι πλέον η εταιρεία καυσίμων διαθέτει και πιστοποιημένα, άριστα καύσιμα προς τους πελάτες της, με την εγκυρότητα του προγράμματος Seal of Quality.



SGS: Πιστοποίηση καυσίμων με δραστηριότητα στην Ελλάδα από το 1933

Η SGS με έδρα τη Γενεύη απασχολεί περίπου 100.000 υπαλλήλους και διαθέτει ένα δίκτυο με περισσότερο από 2600 γραφεία και διαπιστευμένα εργαστήρια σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα η SGS είναι παρούσα από το 1933 και η δραστηριότητά της είναι συνυφασμένη με την ιστορική εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας στους κλάδους των πετρελαιοειδών και χημικών προϊόντων, των μεταλλευτικών και μεταλλουργικών προϊόντων, των αγροτικών προϊόντων και των περιβαλλοντικών και βιομηχανικών ελέγχων.

Το τμήμα πετρελαιοειδών της εταιρείας πραγματοποιεί ποσοτικούς και ποιοτικούς ελέγχους φορτώσεων και εκ φορτώσεων πλοίων επιθεωρήσεις πετρελεύσεων  πλοίων βελτιωτικά προϊόντων πετρελαίου απογραφές πετρελαίου χημικών και αερίων και πρόσφατα υπηρεσίες για πρατήρια καυσίμων (fuel retail services). Μέρος αυτής της τελευταίας υπηρεσίας που υιοθέτησε η SGS είναι ουσιαστικά το πρόγραμμα Seal of Quality στο οποίο εντάχθηκε σήμερα και επίσημα η JetOil.

Η σημασία ποιοτικών καυσίμων για την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία

Όπως τόνισε ο κύριος Καστάνης η ποιότητα των καυσίμων χρήζει σημασίας για πολλούς λόγους που επηρεάζουν τη λειτουργία την απόδοση και την περιβαλλοντική επίπτωση των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Τα ποιοτικά καύσιμα δημιουργούν καλύτερη απόδοση κινητήρων, καλύτερη κατανάλωση καυσίμων και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και ασφάλεια στον κινητήρα.


«Τα καύσιμα διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην καθημερινή ζωή και στην οικονομία επηρεάζοντας σχεδόν κάθε πτυχή της σύγχρονης κοινωνίας από τη μετακίνηση και τη θέρμανση μέχρι την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τη βιομηχανική παραγωγή, τα καύσιμα είναι απαραίτητα για τη λειτουργία και την ανάπτυξη των σύγχρονων οικονομιών. Παράλληλα η βιομηχανία καυσίμων δημιουργεί σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας και αποτελεί βασική πηγή εσόδων για τη χώρα μας όπως και για άλλες χώρες. Καύσιμα υψηλής ποιότητα συμβάλλουν στη μείωση της φθοράς του κινητήρων, στην εξοικονόμηση καυσίμου και στη μείωση εκπομπών ρύπων, προστατεύοντας το περιβάλλον και προάγοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καστάνης στην ομιλία του.


Αναφορικά με τις τιμές και τη διακύμανση τους στα καύσιμα ο κ. Καστάνης τόνισε ότι η ενεργειακή ασφάλεια και η διασφάλιση αξιόπιστης παροχής καυσίμων αποτελούν στρατηγικές προτεραιότητες για πολλές χώρες δεδομένων των γεωπολιτικών εντάσεων και των περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Ωστόσο υπογράμμισε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα καύσιμα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και της οικονομίας ενώ ή μετάβαση σε καθαρότερες  και ανανεώσιμες μορφές ενέργειας είναι κρίσιμη για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων και τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Τι είναι το πρόγραμμα Seal of Quality της SGS στο οποίο εντάχθηκε η JetOil

Το πρόγραμμα Seal of Quality της SGS, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει τα υψηλότερο πρότυπα ποιότητας καυσίμων και λειτουργικής αριστείας, ουσιαστικά δεσμεύει την Jetoil να παρέχει ανώτερη ποιότητα καυσίμου και να διατηρεί τα υψηλότερα πρότυπα ικανοποίησης των πελατών της.

Κάθε πρατήριο καυσίμων που συμμετέχει στο πρόγραμμα Seal of Quality πρέπει να πληροί με συνέπεια τα υψηλότερα standards ποιότητας καυσίμων. Η τακτική παρακολούθηση των καυσίμων διασφαλίζει ότι οδηγοί μπορούν να ανεφοδιάζονται με καύσιμα σε πρατήρια καυσίμων που φέρνουν το σήμα Seal of Quality χωρίς καμία ανησυχία. Το πρόγραμμα θα διασφαλίσει έτσι ότι οι πελάτες της Jetoil λαμβάνουν τα καλύτερα δυνατά προϊόντα καυσίμων, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη τους στην εταιρεία προμήθειας.

Καραγιάννης: Στόχος μας να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι

Σίγουρος για το ποιοτικό καύσιμο που θα παρέχει πλέον και πιστοποιημένα η εταιρεία του πελάτες της εμφανίστηκε ο Καραγιάννης «Είμαστε σίγουροι για το ποιοτικό καύσιμο που παραδίδουμε και αυτό το πιστοποιούν οι έλεγχοι που γίνονται καθημερινά από την SGS. Έχουμε κάνει μια πολύ καλή αρχή και είμαστε σίγουροι ότι θα γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι», τόνισε, επισημαίνοντας πως η συνεργασία η οποία απέδωσε τη σφραγίδα ποιότητας της SGS στη Jetoil ήταν μια συλλογική προσπάθεια των δύο εταιρειών.

Στη συνέχεια ο κ. Καραγιάννης παρέλαβε από τον κ. Καστάνη την πλακέτα με το σήμα ποιότητας, μικρογραφία της οποία θα τοποθετηθεί σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της Jetoil.


Νωρίτερα, ο Rufat Valiyev, Industries and environment Global Service Manager της SGS, τόνισε πως στόχος της εταιρείας με το πρόγραμμα Seal of Quality δεν είναι απλά να αναγνωρίσει την έκαστο εταιρεία που βραβεύει ως μια καλή εταιρεία αλλά και ως μια εταιρεία που δίνει εγγύηση ποιότητας.

«Το προϊόν που αγοράζουν οι πελάτες της εταιρείας είναι εγγυημένο και με τη συγκεκριμένη σφραγίδα ποιότητας, πιστοποιημένο», δήλωσε.





This page might use cookies if your analytics vendor requires them.