ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Είχε δίκιο το «κίνημα της πετσέτας» - Τι αλλάζει ο νέος νόμος για τις παραλίες (βίντεο)

MakThes Team14 Ιανουαρίου 2024

Στις αλλαγές που αφορούν τις χρήσεις στις παραλίες της χώρας και την εμπορική εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας και προβλέπονται στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή, αναφέρεται ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, με ανάρτησή του στα social media.

«Το θυμάστε το «κίνημα της πετσέτας» πέρσι το καλοκαίρι στις παραλίες; Οι άνθρωποι είχαν δίκιο στα περισσότερα. Με το μπάχαλο που γινόταν με τη δημόσια περιουσία στις παραθαλάσσιες περιοχές. Και τώρα πάμε να το αντιμετωπίσουμε», ακούγεται να λέει ο Κ. Χατζηδάκης.

Οι κύριες αλλαγές για τις παραλίες

  • Εισάγουμε τις «Απάτητες Παραλίες» σε περιοχές Natura, στις οποίες δεν θα επιτρέπονται καθόλου ομπρελοκαθίσματα.
  • Από εδώ και πέρα, όλοι οι διαγωνισμοί παραχώρησης για παραλίες θα γίνονται ηλεκτρονικά και κεντρικά από το Υπουργείο Οικονομικών, για να προχωρούν γρήγορα και με διαφάνεια.
  • Αυξάνονται οι υποχρεώσεις για όσους μισθώνουν παραλίες, π.χ. τακτικός καθαρισμός, ντους, πρόσβαση στους συμπολίτες μας με αναπηρία.
  • Αξιοποίηση πια των νέων τεχνολογιών: Drones για να ελέγχει τις παραβάσεις το Δημόσιο, αλλά και ειδικό app στα κινητά για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις καταγγελίες τους οι πολίτες.
  • Αυστηροί και οργανωμένοι έλεγχοι, με τσουχτερά πρόστιμα και σφράγιση των επιχειρήσεων που παρανομούν».
@kostis_hatzidakis 5 μεγάλες αλλαγές στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές. Και για να μπει μια τάξη στις παραλίες! #tiktokgreece #fypgreece #politiki #ellada ♬ πρωτότυπος ήχος - Kostis Hatzidakis
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.