ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κ. Μάλαμα: Να μην επιτρέψουμε να γίνει κανόνας η επισφάλεια στον Πολιτισμό (φωτ.)

MakThes Team15 Ιανουαρίου 2024

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του σύγχρονου πολιτισμού πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από την τομεάρχη Πολιτισμού Κυριακή Μάλαμα και την συντονίστρια του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Τζένη Αρσένη.

Από την πλευρά των εκπροσώπων των ανθρώπων του πολιτισμού συμμετείχαν, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, η Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών, η Ένωση Τεχνικών Κινηματογράφων Τηλεόρασης, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, το Σωματείο Εργαζόμενων στο Θέαμα, Ψυχαγωγία, Πολιτισμό, Σωματείο Εργαζόμενων στο χώρο του Χορού, Σωματείων Εργαζόμενων Εθνικού Θεάτρου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της τομεάρχου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Αντικείμενα της σύσκεψης αποτέλεσαν η ανάσχεση της ακραίας εργασιακής επισφάλειας που πλήττει τον χώρο του θεάματος - ακροάματος, η ανάγκη θεσμοθέτησης των Συλλογικών Συμβάσεων για όλες τις Τέχνες, το θέμα της διαβάθμισης και αποκατάστασης των καλλιτεχνικών σπουδών, αλλά και θεσμικά μέτρα για την ανάπτυξη όλων των μορφών της Τέχνης. Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων η ανάγκη για άμεσα μέτρα υπέρ των ανθρώπων του πολιτισμού, οι οποίοι αδυνατούν, πλέον, να βιοποριστούν από το επάγγελμα τους, επισημαίνει η κα Μάλαμα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύτηκε για άμεσες νομοθετικές παρεμβάσεις για την στήριξη του σύγχρονου πολιτισμού, μέσα από την προώθηση της αναπτυξιακής και κοινωνικής του διάσταση. 

Επανέλαβε, τέλος, την διαρκή διαθεσιμότητα του για κοινές επεξεργασίες με τους ανθρώπους της τέχνης, σε κάθε προσπάθεια που θα προάγει το κοινωνικό αγαθό του πολιτισμού και που θα βελτιώνει την θέση τους στην αγορά.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.