ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Παπαδάκης: Η κυβέρνηση, κόντρα στη λαϊκή θέληση, εμπλέκει τη χώρα στον πόλεμο της Γάζας και στο μακελειό στην Ουκρανία

MakThes Team08 Οκτωβρίου 2024

Στη συζήτηση σχετικά με την «κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στην παρέμβασή του, ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, τόνισε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τα εξής:

«Οι λαοί με επιμονή κι αδιάκοπα, με ογκώδη συλλαλητήρια καταδικάζουν το κράτος του Ισραήλ και τα εγκλήματα του: την κατοχή δεκαετιών και την εδώ κι ένα χρόνο γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού με 43.000 νεκρούς, την κατοχή λιβανέζικων και συριακών εδαφών, τους βομβαρδισμούς, τις δολιοφθορές και τη νέα χερσαία εισβολή στο Λίβανο, τη δολοφονία πολιτικών ηγετών, τις επιθέσεις στη Συρία, με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης. Η επίθεση του Ισραήλ και των συμμάχων του στα αντίποινα του Ιράν τρέφει έναν εφιαλτικό φαύλο κύκλο που πληρώνουν και πάλι οι λαοί.

Στόχος αυτής της εγκληματικής δράσης είναι ο ενεργειακός κι εμπορικός έλεγχος της περιοχής, με θύματα τους λαούς, που πυροδοτεί επικίνδυνη κλιμάκωση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στην Ελλάδα κόντρα στη λαϊκή θέληση, περιφρονώντας τη μαζική λαϊκή καταδίκη των Ισραηλινών θηριωδιών αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες, εμπλέκει τη χώρα στον πόλεμο όπως και στο μακελειό στην Ουκρανία.

Ακόμα πιο πολλοί, πιο αποφασιστικά στο δρόμο, για λευτεριά στην Παλαιστίνη, για απεμπλοκή από τα πολεμικά σφαγεία».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.