Στο θέμα της μετονομασίας τριών δρόμων αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης σήμερα το βράδυ, Δευτέρα.
Ο δρόμος στον οποίο έλαβε χώρα η οπαδική δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στις 1/2/2022 λαμβάνει πλέον και επισήμως το όνομά του και θα αποτελεί εφεξής «το νοητό σύνορο πέραν του οποίου καμία εγκληματική πράξη να μην επαναληφθεί», δήλωσε ο δήμαρχος.
Ακολούθως εξέφρασε για άλλη μια φορά τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι απορρίφθηκε το αίτημα τεσσάρων δήμων (σ.σ. Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων Μενεμένης, Νεάπολης Συκεών και Παύλου Μελά) για μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Μίκη Θεοδωράκη. Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Ζέρβας διαμήνυσε ότι «θα επιμείνουμε. Είναι κοινή βούληση τεσσάρων δήμων. Ο Μίκης, αυτός ο παγκόσμιος Έλληνας, πρέπει να τιμηθεί».
Παράλληλα, ο δήμαρχος επανέλαβε την έκκλησή του ο δήμος να «αγκαλιάσει» την πρωτοβουλία του εκπροσώπου του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου στον ΟΗΕ που εδρεύει στη Γενεύη, του Λεόν Σαλτιέλ, για να δοθεί η ονομασία Εβραίων Μαρτύρων σε μία κεντρική οδό της Θεσσαλονίκης, προς τιμήν των Εβραίων της Θεσσαλονίκης που εξοντώθηκαν στο Ολοκαύτωμα το οποίο ενορχήστρωσαν τα κτήνη των Γερμανών ναζί.
Ειδικότερα, ο κ. Ζέρβας σημείωσε πως η πρόταση θα είναι να μετονομαστεί μία οδός στη δυτική είσοδο της πόλης, όπως οι οδοί Γιαννιτσών και Αναγεννήσεως, καθότι σε εκείνη την περιοχή θα ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος. Άλλωστε εκεί ήταν και ο Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός από όπου αναχωρούσαν τα τραίνα του θανάτου για τα στρατόπεδα εξόντωσης.