ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Και επίσημα υποψήφιος πρόεδρος της ΚΕΔΕ ο Κυρίζογλου με Πατούλη στο πλευρό του

Βαγγέλης Στολάκης24 Σεπτεμβρίου 2019

Έχοντας –κυριολεκτικά- στο πλευρό του, αφού κάθισε δίπλα του στην σημερινή συνέντευξη τύπου, τον σημερινό πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ο οποίος και επίσημα του ευχήθηκε καλή επιτυχία, ο Λάζαρος Κυρίζογλου ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητα του για την προεδρία της ΚΕΔΕ.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και σημερινός δήμαρχος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Ελλάδας επέλεξε –για συμβολικούς λόγους- να κάνει την επίσημη πρώτη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του από την αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Στο πλευρό του, πλην του κ. Πάτουλη βρέθηκαν αυτοδιοικητικοί όλης της χώρας, μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Ασπρόπυργου κ. Νικόλαος Μελετίου, ο Γραμματέας της ΚΕΔΕ κ. Γιάννης Μουράρογλου, ο κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου - μέλος ΔΣ της ΚΕΔΕ, ο πρώην Δήμαρχος Δομοκού - μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ κ. Δημήτριος Τζιαχρήστας, ο Δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος, το μέλος του ΔΣ του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ κ. Σιώμος Βλάσσης, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονία κ. Μιχάλης Γεράνης, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιώργος Τσαμασλής, η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά κ.α.

Ο κ. Κυρίζογλου παρουσίασε τις Αρχές της Πανελλήνιας Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας με έμβλημα το περιστέρι, της παράταξης που ηγείται στις εκλογές της ΚΕΔΕ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κυρίζογλου δήλωσε: “επιζητούμε περισσότερη αποκέντρωση. Περισσότερες αρμοδιότητες με περισσότερους πόρους, πιο απλά, περισσότερη Δημοκρατία με περισσότερη Αυτοδιοίκηση”. Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Διοικητική Μεταρρύθμιση του συνόλου του διοικητικού συστήματος της χώρας, στη διαχείριση των απορριμμάτων και στο μεταναστευτικό.

Στο επιτελείο του υποψηφίου προέδρου της ΚΕΔΕ τα χαμόγελα… περισσεύουν με τον ίδιο τον κ. Κυρίζογλου αλλά και τους στενούς του συνεργάτες να είναι απόλυτοι ικανοποιημένοι από την προσέλευση τόσο των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης που προσκλήθηκαν, όσο και των εκπροσώπων των ΜΜΕ παρά την τρίωρη στάση εργασίας.

Πάντως, ο κ. Κυρίζογλου είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους, καλώντας παράλληλα τους αυτοδιοικητικούς να συστρατευτούν μαζί του. Ακόμα και τον δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου που επίσης διεκδικεί την προεδρία της ΚΕΔΕ. «Η αυτοδιοίκηση είναι χώρος διάλογου, συνεργασίας και ενότητας. Τώρα ξεκινάμε. Δεν αποκλείουμε τίποτα» είπε στην σημερινή συνέντευξη τύπου. Σε διευκρινιστική ερώτηση του makthes.gr εάν το προσκλητήριο απευθύνεται και στον κ. Παπαστεργίου ο ίδιος αρκέστηκε να δηλώσει: «τείνω χείρα προς πάσα κατεύθυνση».

Σημειώνεται πως την υποψηφιότητα Κυρίζογλου στηρίζουν συνολικά 64 άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.