ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Και μετά τον καύσωνα… μπουρίνια: Ποιες περιοχές επηρεάζονται στη Βόρεια Ελλάδα

MakThes Team27 Ιουλίου 2023

Η ΕΜΥ προβλέπει πτώση της θερμοκρασίας κατά 8 βαθμούς από σήμερα. Την ίδια ώρα, αναμένονται μπουρίνια και έντονες καταιγίδες σε συνδυασμό με δυνατό άνεμο κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, στα δυτικά και στα κεντρικά.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες σε σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, «στη Θράκη, στην Ανατολική Μακεδονία, στις ανατολικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως περιοχές της Χαλκιδικής) και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ενισχυμένους βόρειους ανέμους (μπουρίνια)».

Στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές καταιγίδες συνοδευόμενες από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια). Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σχεδόν σε όλη τη χώρα (κατά 6 ως 8 βαθμούς). Οι μέγιστες θα φτάσουν στα βόρεια τους 32 με 33, στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη τους 35 με 37 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/7

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29/7 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30/7

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και βόρεια 3 με 5 και στις υπόλοιπες περιοχές 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.