ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Elias: Νέο μήνυμα από το 112 στον Βόλο - Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας

MakThes Team28 Σεπτεμβρίου 2023

Σε ισχύ βρίσκεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη του Βόλου, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Νέο μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής υπενθυμίζοντάς τους ότι εξακολουθεί να απαγορεύεται η κυκλοφορία στην πόλη του Βόλου, με εντολή της ελληνικής αστυνομίας.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη του Βόλου με εντολή της ΕΛΑΣ λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης δόθηκε εντολή για απαγόρευση κυκλοφορίας και σε περιοχές της Εύβοιας, την οποία επίσης έχει πλήξει σφοδρά η κακοκαιρία Elias. «Με εντολή του δημάρχου, απαγορεύεται η κυκλοφορία στις ευρύτερες περιοχές Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το συγκεκριμένο μήνυμα του 112 που εστάλη στους πολίτες.

Κακοκαιρία Elias: Χωρίς ρεύμα και νερό το 70% του Βόλου

Το 70%-80% της πόλης του Βόλου έχει μείνει χωρίς ρεύμα και νερό, δήλωσε Αχιλλέας Μπέος.

«Όλος ο Βόλος έγινε λίμνη», είπε ο δήμαρχος της πόλης μιλώντας στην ΕΡΤ για το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias. «Είναι μία κατάσταση που δεν μπορώ να την περιγράψω. Κινδύνεψαν ζωές, κόσμος απεγκλωβίστηκε», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι χρειάστηκε και ο ίδιος βοήθεια, καθώς το αυτοκίνητό του παραλίγο να παρασυρθεί από τα νερά.

«Μιλάμε για καταστροφή του Νώε. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, ήρθε μία καταστροφή χειρότερη από την προηγούμενη», ανέφερε ακόμη μεταξύ άλλων ο Αχιλλέας Μπέος.

Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία Elias

Η Μαγνησία, η Εύβοια και η Φθιώτιδα, που ήδη έχει πλήξει σφοδρά η κακοκαιρία Elias θα βρεθούν στο «στόχαστρο» και σήμερα.

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, σήμερα αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως τις προμεσημβρινές ώρες.

Τα φαινόμενα θα πλήξουν τη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια- κυρίως τη βόρεια- τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και τη Βοιωτία, κυρίως τη δυτική και τη βόρεια. Σταδιακά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν.



This page might use cookies if your analytics vendor requires them.