ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καλαμαριά: Φρέσκο αέρα στα γραφεία του ΑΠΕ-ΜΠΕ έφεραν μαθητές και μαθήτριες του 7ου Λυκείου

MakThes Team22 Φεβρουαρίου 2023

Πλημμύρισαν φρεσκάδα σήμερα τα γραφεία του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Θεσσαλονίκη. Μαθητές και μαθήτριες της Β' Τάξης του 7ου Λυκείου Καλαμαριάς, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Πρακτορείου, στο κτίριο 1 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά δημοσιογράφους και το εργασιακό τους περιβάλλον.

Ήταν μια ανάσα δροσιάς, μια ευχάριστη νότα στη συνήθη δημοσιογραφική καθημερινότητα, με τις ερωτήσεις των μαθητών να πέφτουν «κατά ριπάς».


«Γιατί να θέλει κάποιος από εμάς να γίνει δημοσιογράφος και γιατί να μην θέλει;», «ποια εφόδια πρέπει να έχει ώστε να σταδιοδρομήσει με αξιοπρέπεια;», «;πό πού μας προτείνετε να ενημερωνόμαστε», «πώς γράφεται ένα άρθρο», «ποια είναι η διάφορα του από το ρεπορτάζ;», «ποιους κινδύνους αντιμετωπίζετε στη δουλειά σας»; «τι ακριβώς κάνει ένα πρακτορείο ειδήσεων;». Πήγαν προετοιμασμένοι, με τις ερωτήσεις σημειωμένες στο τετράδιο. Έτσι όπως (πρέπει να) πηγαίνουμε κι εμείς στα ρεπορτάζ. Και άκουγαν με προσοχή, ρουφούσαν τις απαντήσεις. Πέρασαν στη συνέχεια και στο στούντιο του ραδιοφώνου, όπου βίωσαν για λίγο τα «ερτζιανά» επί του πεδίου. Κάποιοι εξ αυτών «έκατσαν» και στα μικρόφωνα, όπου εξέθεσαν απόψεις τους.


Φεύγοντας, χάρισαν και δείγματα της δουλειάς τους: ένα άρθρο που έγραψε η Κατερίνα- Ραφαηλία Αλεξοπούλου με θέμα «ChatGPT εργαλείο ή όπλο στα χέρια των νέων;», αλλά κι ένα ευρηματικό κολάζ (βλ. επισυναπτόμενα). Μια μαθήτρια, ρώτησε, προτού αναχωρήσει ενθουσιασμένη, αν θα μπορεί να κάνει πρακτική στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Μετά χαράς, έχουμε ανάγκη φρέσκο αέρα...», ήταν η απάντηση.

Αποχώρησαν με τη ρητή διαβεβαίωση όλων, ότι η πόρτα του Πρακτορείου παραμένει ανοιχτή για φρέσκα πρόσωπα, όπως τα δικά τους, και ιδέες.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.