ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καλαμαριά: Μειώνονται κατά 10% τα δημοτικά τέλη παρά τη διαφωνία της αρμόδιας υπηρεσίας

Βαγγέλης Στολάκης12 Νοεμβρίου 2019

Την μείωση των δημοτικών τελών για το 2020 κατά 10% αποφάσισε στην χθεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς. Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν επεισοδιακή καθώς, πολίτες της περιοχής οι οποίοι διαφωνούν με την μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών στην Καλαμαριά παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση και κατέθεσαν ψήφισμα καλώντας την διοίκηση και τους δημοτικούς συμβούλους να το υπερψηφίσουν. Η πρόεδρος δε του σώματος αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση, ενώ δυο φορές προειδοποίησε πως θα εκκενώσει τον χώρο.

Η μείωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στην Καλαμαριά θα ισχύσει από 1.1.2020.

Παρά την αντίθεση άποψη της υπηρεσίας, η οποία εισηγήθηκε στο σώμα να παραμείνουν τα τέλη ως έχουν και να μην υπάρξει κάποια μείωση, το δημοτικό συμβούλιο της Καλαμαριάς έλαβε την πολιτική απόφαση να υπάρξει μείωση που θα αγγίζει το 10%.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη που μίλησε στο makthes.gr «υπήρξαν σκέψεις τα τέλη να παραμείνουν ως έχουν και του χρόνου να υπάρξει μια πιο γενναία μείωση. Θέλαμε η μείωση να φανεί στον Καλαμαριώτη. Ωστόσο, συζητήσαμε με τους συναδέλφους και καταλήξαμε στην απόφαση να τα μειώσουμε τελικά» τονίζει ο κ. Δαρδαμανέλης.

Ο κ. Δαρδαμανέλης εξηγεί, πως η εισήγηση της υπηρεσίας ήταν συγκεκριμένη καθώς υπάρχουν προγραμματισμένες επενδύσεις από πλευράς δήμου στον τομέα του ηλεκτροφωτισμού.

Σημειώνεται πως υπέρ της μείωσης τάχθηκαν στο σύνολο τους οι παρατάξεις του δήμου, έκτος από το ΚΚΕ που επιθυμούσε μεγαλύτερη μείωση τελών και τον Θεόδωρο Βολτσίδη.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.