ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλαμάτα: Συνελήφθησαν οι γονείς της 29χρονης που ζούσε σε κλουβί - Φρουρούμενη στο νοσοκομείο η κοπέλα (βίντεο)

MakThes Team04 Ιουνίου 2024

Στη σύλληψη των θετών γονιών της 29χρονης κοπέλας που κρατούσαν σε αυτοσχέδιο κλουβί στο σπίτι τους στην Καλαμάτα προχώρησε η Αστυνομία το πρωί της Τρίτης 4 Ιουνίου. Κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Καλαμάτας και θα οδηγηθούν το μεσημέρι στον εισαγγελέα της πόλης. 

Η μητέρα και ο πατέρας συνελήφθησαν με την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης, καθώς «κατελήφθησαν να έχουν περιορίσει την ελευθερία κίνησης της κόρης τους, κλειδώνοντάς την σε ιδιότυπη ξύλινη κατασκευή εντός της οικίας».

Η Μαριάννα είχε υιοθετηθεί από την οικογένεια της όταν ήταν 22 μηνών και υπάρχουν πληροφορίες ότι ήδη από τότε είχε γίνει μια αρχική διάγνωση η οποία πιθανότατα εξελίχθηκε σε κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, ψυχοσωματικής, μάλιστα, φύσεως, το οποίο δε θα ήταν ήπιας μορφής.

Μάλιστα, οι θετοί γονείς της αποφάσισαν να μετατρέψουν το σπίτι τους σε ψυχιατρείο προκειμένου να προστατέψουν, όπως ισχυρίζονται, το παιδί τους. Έτσι έφτιαξαν κλουβιά μέσα στο σπίτι αλλά και στην αυλή. Όπως καταγγέλλει η οικογένεια δεν έχουν λάβει την απαραίτητη ιατρική στήριξη από την Πολιτεία και ζητούν την άμεση συνδρομή της.

Το περιστατικό είχε ξαναδεί το φως της δημοσιότητας και τον Μάρτιο του 2020, με την παράκληση να παρέμβει η Εισαγγελία και οι αρμόδιες αρχές, χωρίς, ωστόσο, να κινούνται περαιτέρω διαδικασίες.

Η 29χρονη Μαριάννα έχει μεταφερθεί, με Εισαγγελική εντολή, σε ψυχιατρική κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και εξετάζεται από γιατρούς που θα παρακολουθούν την πορεία της. 

Θα παραμείνει φρουρούμενη από αστυνομικούς έως ότου εκτιμηθεί η περαιτέρω διαχείρισή της.





This page might use cookies if your analytics vendor requires them.