ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλύτερη η εικόνα σε Δερβενοχώρια και Ρόδο - Σε επιφυλακή η πυροσβεστική (βίντεο)

MakThes Team21 Ιουλίου 2023

Βελτιωμένη είναι σήμερα η εικόνα στα πύρινα μέτωπα στη Δυτική Αττική και τη Ρόδο ωστόσο η πυροσβεστική παραμένει επί ποδός υπό τον φόβο νέων αναζωπυρώσεων.

Στη Δυτική Αττική αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο φωτιάς αλλά διάσπαρτες μικροεστίες, εξέλιξη που όμως δεν εφησυχάζει τον κρατικό μηχανισμό καθώς υπάρχουν οι φόβοι αναζωπυρώσεων μετά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, στη Δυτική Αττική, όλο το μέτωπο προς Οινόη είναι σε ύφεση, αλλά οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς οι ακραίες θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν γρήγορα εξάπλωση των πυρκαγιών. Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 300 πυροσβέστες με 120 οχήματα, ενώ από το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Σε ό,τι αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχαν τεθεί σε σημεία του οδικού δικτύου λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή των Δερβενοχωρίων, αναφέρεται ότι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων:

- Επί της οδού Φυλής από Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θετόκου Κλειστων
- Επί της Ε.Ο. Οινόης - Μαγούλας από το εργοστάσιο Τιτάν
- Επί της οδού Αγ. Αικατερίνης από Μάνδρα έως τη Λ.Καταδρομών
- Επί της Λ.Καταδρομών και Γερμανικού
- Στην Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θηβών από το ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cyclon» μέχρι τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στο Ρόδο η εικόνα είναι επίσης βελτιωμένη αν και υπάρχει ένα ενεργό μέτωπο μεταξύ των Απολλώνων και της Έμπονας. Ελέγχεται πάντως η κατάσταση και υπάρχει αισιοδοξία για πλήρη αντιμετώπιση του προβλήματος. Επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 26 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Ένα πρόστιμο στη Φθιώτιδα

Διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε νωρίτερα σε άνδρα για πρόκληση πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου στην Κοινότητα Ομβριακής στο δήμο Δομοκού




This page might use cookies if your analytics vendor requires them.