ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Ο τιμοκατάλογος της Σαρακοστής στο Καπάνι - Μικρές αυξήσεις στα θαλασσινά

Αλκίνοος Βλαχόπουλος16 Μαρτίου 2024

Η αγορά της Θεσσαλονίκης υποδέχεται ήδη τους πρώτους καταναλωτές που την επισκέπτονται προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα είδη για το σαρακοστιανό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Στο Καπάνι τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους με τους επιχειρηματίες να δηλώνουν ότι οι τιμές κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα με εξαίρεση ορισμένα προϊόντα των οποίων η τιμή παρουσιάζεται αυξημένη συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, ένα κιλό θράψαλα κοστίζει σήμερα από 8 έως 10 ευρώ ενώ στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται και η τιμή της γαρίδας. Η τιμή για τα καλαμαράκια αγγίζει τα 16 ευρώ το κιλό ενώ τα μύδια κοστίζουν 5 ευρώ.

Ο Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου, αναφέρει στο makthes.gr οτι οι τιμές είναι ιδιαίτερα προσιτές αφού κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι με εξαίρεση ορισμένα προϊόντα που παρουσιάζουν μια μικρή αύξηση της τάξης του 5%.

«Τσιμπημένη» ωστόσο είναι η τιμή που έχει φέτος το χταπόδι καθώς από τα 16 ευρώ που κόστιζε την προηγούμενη χρονιά, φέτος η τιμή του έχει «σκαρφαλώσει» στα 18 ευρώ το κιλό.

Ο καταναλωτής επιλέγει να προμηθευτεί κυρίως γαρίδες και μύδια ενώ σίγουρα θα αγοράσει καλαμαράκια και σουπιές για το σαρακοστιανό τραπέζι σύμφωνα με τους επιχειρηματίες στην παραδοσιακή αγορά Καπάνι.

Κορυφώνεται η κίνηση

Στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά κινείται και η καταναλωτική κίνηση που επικρατεί αυτές τις μέρες στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το Σαββατοκύριακο με τα περισσότερα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά και την τελευταία Κυριακή της αποκριάς για την διευκόλυνση του καταναλωτικού κοινού. Κορύφωση της κίνησης σύμφωνα με τους επιχειρηματίες θα υπάρξει το πρωί της Καθαράς Δευτέρας με αρκετούς πολίτες να επιλέγουν να ψωνίσουν την τελευταία στιγμή για να προμηθευτούν πιο φρέσκα είδη.

«Η αγορά διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε όλα τα είδη και απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές. Στο Καπάνι υπάρχουν και φθηνά αλλά και πιο ακριβά προϊόντα ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός. Ο κόσμος επιλέγει την ποιότητα ωστόσο συγκρίνει και τις τιμές που υπάρχουν στα διάφορα καταστήματα» λέει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Όπως τονίζει στο makthes.gr ο Χρίστος Νικολόπουλος, πρόεδρος επαγγελματιών ιστορικής αγοράς της Θεσσαλονίκης, υπάρχουν τιμές για όλα τα πορτοφόλια με τους Θεσσαλονικείς να ψωνίζουν ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτουν.

«Ο κόσμος έρχεται στην ιστορική αγορά γιατί γνωρίζει ότι θα βρει μεγάλη ποικιλία σε νωπά και φρέσκα είδη και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές. Φυσικά ορισμένοι επιλέγουν να ψωνίσουν κατεψυγμένα είδη από τα διάφορα σούπερ μάρκετ σε πιο χαμηλές τιμές ωστόσο οι Θεσσαλονικείς επισκέπτονται το Καπάνι για τις αγορές τους, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες.

Έλεγχοι για την αποφυγή ακατάλληλων προϊόντων

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, πραγματοποιούνται καθημερινοί έλεγχοι στα καταστήματα της αγοράς προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των σαρακοστιανών καθώς και να διαπιστωθεί αν υπάρχουν προϊόντα τα οποία δεν ενδείκνυνται για κατανάλωση από τους πολίτες. «Οι επιχειρηματίες έχουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές που ψωνίζουν από το Καπάνι και για αυτό το λόγο δεν υπάρχει περίπτωση να πουλήσουμε κάποιο προϊόν το οποίο δεν είναι κατάλληλο για κατανάλωση».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.