ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καρδίτσα: Πόρτα-πόρτα μέσα στη νύχτα πηγαίνουν οι πυροσβέστες στα πεδινά χωριά - Άγνωστο πόσοι αγνοούνται (βίντεο)

MakThes Team07 Σεπτεμβρίου 2023

Στα ύψη βρίσκεται η αγωνία για την τύχη πολιτών στη Θεσσαλία που έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους εξαιτίας της κακοκαιρίας «Daniel» που σαρώνει τη χώρα, και ειδικά τη συγκεκριμένη περιοχή, από την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πηγές του makthes.gr από την πυροσβεστική σήμερα το βράδυ, Πέμπτη στις 23:30, η πλειοψηφία των δυνάμεων βρίσκεται στα πεδινά χωριά Μεταμόρφωση, Ιτέα και Αστρίτσα της Καρδίτσας. Ειδικότερα επιχειρούν 480 πυροσβέστες οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες των 195 στελεχών και πηγαίνουν πόρτα-πόρτα στα σπίτια προσπαθώντας να βρουν ανθρώπους που χρειάζονται διάσωση.

Τα συνεργεία της πυροσβεστικής προσεγγίζουν με οχήματα, όπου αυτό είναι δυνατό, με λέμβους των ΕΜΑΚ, κλιμάκια της οποίας έχουν σπεύσει εκεί από όλη τη χώρα, καθώς επίσης και με δύτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς το παρόν τουλάχιστον η πυροσβεστική δεν έχει καταφέρει να καταμετρήσει τα αιτήματα εγκλωβισμένων πολιτών για διάσωση και συνεπώς δεν υπάρχει επίσημος αριθμός αγνοουμένων.

Με το πρώτο φως της ημέρας την Παρασκευή θα σηκωθούν και πάλι τα ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης Agusta Bell και Super Puma, για να συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις. 

Από την Τρίτη το πρωί και έως το βράδυ της Πέμπτης έχουν διασωθεί 1.791 άνθρωποι που χρειάστηκαν βοήθεια εξαιτίας των πλημμυρών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η πυροσβεστική σήμερα το βράδυ.

«Φέρτε κι άλλες βάρκες, φέρτε τρόφιμα στα παιδιά μας»

Βίντεο που έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τη διάσωση κάποιων ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί για 16 ώρες στον Παλαμά της Καρδίτσας. Στο ίδιο βίντεο ακούγεται κάτοικος να απευθύνει έκκληση για την αποστολή επιπλέον βαρκών, προκειμένου να ενταθεί η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. «Φέρτε τρόφιμα στα παιδιά μας», λέει ο ίδιος.

Επίσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν αναφορές για εκατοντάδες εγκλωβισμένους ανθρώπους, κυρίως ηλικιωμένους, σε ορεινά χωριά των Τρικάλων και συγκεκριμένα στην Καλαμπάκα, Παλαιοχώρα, Κλείνοβος, Χρυσομηλιά, Αηδόνα. Αναφορές υπάρχουν και για την Αγία Τριάδα Καρδίτσας, όπου σε ένα σπίτι έχουν εγκλωβιστεί τέσσερα άτομα εκ των οποίων τα δύο είναι ηλικιωμένες με τη μία εξ' αυτών να χρειάζεται νοσοκομειακή φροντίδα.

Έρχεται πλημμύρα στις περιοχές κοντά στον Πηνειό

Εξάλλου, πριν από λίγο το 112 εξέδωσε δύο μηνύματα προειδοποιώντας τους κατοίκους της Αγιάς και της Αλεξανδρινής στη Λάρισα τονίζοντας πως πρέπει να μετακινηθούν προς το Στόμιο καθώς ο Πηνειός μπορεί να υπερχειλίσει

Στο ίδιο πλαίσιο, το έτερο πρόσφατο μήνυμα του 112 είχε αποδέκτες τους κατοίκους της Λάρισας που μένουν κοντά στην πλημμυρική ζώνη του Πηνειού. Τους απευθύνει έκκληση να απομακρυνθούν για τον ίδιο λόγο.

Με σκάφος έφτασαν στον Βόλο 185 απεγκλωβισμένοι από το Πήλιο

Νωρίτερα σήμερα το βράδυ κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου το σκάφος «Elizabet», το οποίο μετέφερε ανθρώπους από το Νότιο Πήλιο, που είχαν εγκλωβιστεί. 

Ειδικότερα το σκάφος μετέφερε 185 ανθρώπους από Μηλίνα, Μικρό και Πλατανιά, οι οποίοι ακολούθως επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ για να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία προκειμένου να περάσουν τη νύχτα. 

https://www.taxydromos.gr/magnesia/volos/990586/eftasan-ston-volo-atoma-apo-to-notio-pilio/


https://www.taxydromos.gr/magnesia/volos/990586/eftasan-ston-volo-atoma-apo-to-notio-pilio/



This page might use cookies if your analytics vendor requires them.