ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καρδίτσα: Στους δρόμους ξανά τα τρακτέρ για τις αποζημιώσεις μετά τον Daniel - Τι ζητούν αγρότες και κτηνοτρόφοι

MakThes Team30 Ιουλίου 2024

Στον κόμβο του Ε65 στο δρόμο Καρδίτσας- Λάρισας έφτασαν λίγο μετά τις 9.00 το πρωί της Τρίτης, 30 Ιουλίου, αγρότες και κτηνοτρόφοι από διάφορες Κοινότητες της Π.Ε. Καρδίτσας συμμετέχοντας στο κάλεσμα της ΕΟΑΣΚ και Αγροτικών Συλλόγων της Π.Ε. να εκφράσουν με δυναμικό τρόπο τη διαμαρτυρία τους για τις αποζημιώσεις που έλαβαν, οι οποίες χαρακτηρίζονται άδικες και κατώτερες των αναγκών του αγροτικού κόσμου και των ζημιών που υπέστησαν. Ζητούν την άμεση συμπλήρωσή τους, αλλά και την εξόφλησή τους σε παραγωγούς που δεν συμπεριλήφθηκαν στις πρόσφατες καταβολές.

Επιπρόσθετα προβλήματα που βγάζουν τους αγρότες ξανά στο δρόμους σύμφωνα και με τα όσα συζητήθηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη που συγκάλεσε η ΕΟΑΣΚ στον Παλαμά είναι οι χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων, το υψηλό κόστος παραγωγής, η καθυστέρηση στην αποκατάσταση των αναχωμάτων, τον καθαρισμό των ποταμών, την κατασκευή των φραγμάτων στα ορεινά και γενικά όλων των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης που προκαλούν φόβο στη σκέψη μιας έντονης κακοκαιρίας, καθώς και η μη υλοποίηση των αναγκαίων αρδευτικών έργων.

Επίσης έντονο προβληματισμό στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο προκαλούν η μη έναρξη των δηλώσεων ΟΣΔΕ που προοιωνίζει μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές η υστέρηση στη διαδικασία των αποζημιώσεων των μηχανημάτων και των αποθηκευμένων προϊόντων καθώς η εξέταση των φακέλων που υπέβαλαν στη Κρατική Αρωγή δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί για ένα μεγάλο ποσοστό και η μη καταβολή αποζημιώσεων σε κτηνοτρόφους που σχεδόν στο σύνολό τους δεν μπορούν να ενταχθούν στο περίφημο μέτρο 5.2 για την κατασκευή νέων σταβλικών εγκαταστάσεων, καθώς και σε παραγωγούς των οποίων τα χωράφια μπαζώθηκαν από τις φερτές ύλες και δεν μπορούν να καλλιεργήσουν, χωρίς να γνωρίζουν αν και πόσο θα αποζημιωθούν.

Για όλα τα παραπάνω οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Στον κόμβο βρίσκονται σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Karditsalive.Net από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με αποστολή να μην επιτρέψουν την άνοδο των τρακτέρ στο οδόστρωμα του Ε65 και παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής αν και πότε θα επιτραπεί στους αγρότες και κτηνοτρόφους που συγκεντρώνεται στο σημείο να ανεβούν έστω και πεζοί στον οδικό άξονα για ένα μικρής διάρκειας συμβολικό αποκλεισμό του και την πραγματοποίηση συνέλευσης.

Σημειώνουμε ότι από τις 8 το πρωί υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Ε65 καθώς και στο τοπικό εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Λίγο μετά τις 09.30 ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις με την αστυνομία για να μπορέσουν οι αγρότες - κτηνοτρόφοι να ανέβουν με τα οχήματά τους πάνω στον Ε65.

Την ίδια ώρα, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, από ώρα 08:00 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, θα υπάρξει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων για λόγους ασφαλείας.

- Στις εισόδους - εξόδους αμφίπλευρα του Κόμβου Καρδίτσας,
- Στην Επαρχιακή Οδό Καρδίτσας – Λάρισας, από την 8η χ/θ (ισόπεδος κυκλικός κόμβος Δέλτα Παλαμά) έως την 11η χ/θ (1η διασταύρωση Ματαράγκας – έξοδος ΒΙ.ΠΕ.),
- Στην Ε.Ο. Καρδίτσας – Λαμίας, από την 8η χ/θ (ισόπεδος κυκλικός κόμβος Δέλτα Παλαμά) έως την 15η χ/θ (διασταύρωση Καρποχωρίου – αερογέφυρα Σοφάδων).

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:

Η είσοδος και η έξοδος των οχημάτων που κινούνται στον Αυτοκινητόδρομο, και προορίζονταν για τον Α/Κ Καρδίτσας θα διεξάγεται από τις προηγούμενες ή επόμενες εισόδους - εξόδους του Ε65, ήτοι τους Α/Κ Σοφάδων και Προαστίου.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας από και προς Λάρισα:

Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο Δέλτα Παλαμά, μέσω των Τ.Κ. Γοργοβιτών – ΒΙ.ΠΕ. και είσοδο στην Επ. Ο. Καρδίτσας – Λάρισας (ύψος 1ης διασταύρωσης Ματαράγκας) και αντίστροφα.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας από και προς Λαμία:

Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο Δέλτα Παλαμά, μέσω των Τ.Κ. Αγίων Θεοδώρων, Καρποχωρίου και είσοδο στην Ε.Ο. Τρικάλων - Καρδίτσας – Ν. Μοναστηρίου (ύψος αερογέφυρας Σοφάδων) και αντίστροφα.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.