ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης από Θεσσαλονίκη: «Οι ευρωεκλογές μια από τις κρισιμότερες εκλογικές αναμετρήσεις»

Βαγγέλης Στολάκης18 Μαΐου 2024

Δίνοντας τη δέσμευση ότι ο ίδιος θα αναλάβει την Θεσσαλονίκη προσωπικά και πως θα είναι προτεραιότητα του, γιατί πρέπει να μπει ένα τέλος στην κοροϊδία των Θεσσαλονικέων μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης στους πολίτες της πόλης στην… σκιά του Λευκού Πύργου.

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στο διακύβευα των ευρωεκλογών καλώντας τους πολίτες την 9η Ιουνίου να κάνουν την ανατροπή. Εμφανίστηκε μάλιστα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Σε μια ομιλία με πολλά συνθήματα ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε σε όσα θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως μελλοντική κυβέρνηση καλώντας τα στελέχη να δουλέψουν με τις μηχανές στο φουλ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς. Δείξατε τις βαθιές ρίζες που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία» ανέφερε και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν μια μεγάλη στροφή.


Χαρακτηριστικό της ομιλίας του ήταν ότι διακόπτονταν συνεχώς από πολίτες στους οποίους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντούσε: «Κασσελάκη σ΄ αγαπώ» του φώναξαν για να απαντήσει «γεια σου σ’ αγαπώ κι εγώ».

«Η κοινωνία δεν ευημερεί, ίσως μια μερίδα» είπε ο κ. Κασσελάκης τονίζοντας ότι η κοινωνία ζητάει ισονομία.

«Το τέλος της αλαζονείας και της στασιμότητας πλησιάζει και έρχεται η αρχή για μια αλλαγή σε πρόσωπα σε θεσμούς» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Στο τέλος της ημέρας εάν πετύχουμε καταρρέει η εξουσία τους και οι καρέκλες τους» είπε.

Ο κ. Κασσελάκης τόνισε μεταξύ άλλων «Για άλλη μια φορά η Ελλάδα με τεράστιους φόρους βρίσκεται στον πάτο της Ευρώπης σε όλους τους δείκτες». Και συνέχισε: «Στην πρώτη γραμμή είστε εσείς με νέο ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτό στην κοινωνία» αναφερόμενος στη νέα σχέση εμπιστοσύνης που θέλει να δημιουργήσει με τους πολίτες.


Μιλώντας για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως είναι το πιο αξιοκρατικό ευρωψηφοδέλτιο από όλα τα κόμματα καθώς προέκυψε μέσα από μια ψηφιακή διαδικασία άμεσης δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στις προτάσεις διακυβέρνησης του κόμματος του μίλησε για μείωση του ΕΝΦΙΑ, αντιμετώπιση της ακρίβειας μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες όπως θέσπιση 0% ΦΠΑ στα βασικά αγαθά για όσο κρατά η ακρίβεια, πλαφόν 5% στο κέρδος των εταιριών ηλεκτρικής ενέργειας, μείωση στο χαμηλότερο συντελεστή που προβλέπει η ΕΕ στον ειδικό φόρο κατανάλωσης για καύσιμα, ουσιαστικοί έλεγχοι και αυξημένα πρόστιμα που θα λειτουργούν παραβατικά.

«Οι χώρες δεν χρεοκοπούν έτσι, αν αναρωτιέστε δείτε πως το κάνατε και έφτασε η χώρα στα μνημόνια έχετε το know how» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ρίχνοντας τα βέλη του στην κυβέρνηση.

Μίλησε επίσης για «Εθνική ντροπή» κάνοντας λόγο για συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών. «Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες αλλά περνούν στα μονόστηλα των εφημερίδων. Δεν θα πετύχουν την συγκάλυψη. Όσα στοιχεία δεν έσβησαν θα βγουν στο φως». Και συνέχισε: «Η συνέντευξη του πρωθυπουργού ένα χρόνο πριν στον Στάυρο Θεοδωράκη ήταν όλη ένα ψέμα».


Μιλώντας για τα χαρακτηριστικά που θα έχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα είναι συμπονετική, έντιμη και τεχνοκρατική κυβέρνηση. «Μαζί είμαστε η ελπίδα. Η αλήθεια είναι με το μέρος μας, η ελπίδα στα χέρια μας» σημείωσε.

Για τη Θεσσαλονίκη είπε ότι « έχει κακοποιηθεί βάναυσα από τους πολιτικούς της συντήρησης».

«Εμείς θα τιμήσουμε την ψήφο σας. Θα σας πούμε αλήθεια». Και συνέχισε «Η μόνη έντιμη στάση είναι να μην υποσχεθώ τίποτα και να αναλάβω προσωπικά τη Θεσσαλονίκη. Θα είναι η προτεραιότητα μου σε όλες τις ελληνικές πόλεις. Φτάνει πια η κοροϊδία των Θεσσαλονικέων».

«Χτυπήστε πόρτες, πάρτε τηλέφωνα για τον όμορφο αγώνα που θα κάνουμε» σημείωσε.

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε και στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία κάνοντας ειδική αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση που είχε κρατήσει η ΝΔ καλώντας τη να ζητήσει συγνώμη από τον Αλέξη Τσίπρα και το Νίκο Κοτζιά. «Υπάρχουν ηθικά προαπαιτούμενα να ζητήσετε συγνώμη από τον ελληνικό λαό για μίσος λαϊκισμό και μισαλλοδοξίας που εκθρέψαμε από τον ελληνικό λαό. Να ζητήσετε συγνώμη από Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Κοτζιά είναι ηθικές προϋποθέσεις» σημείωσε κατηγορώντας τη ΝΔ για απόλυτο εμπαιγμό.

Μίλησε για μια από τις κρισιμότερες εκλογικές αναμετρήσεις στην ιστορία της Ευρώπης. «Την Ελλάδα την θέλουμε φωτεινή. Θα επιφέρουμε ρήγμα στην αλαζονεία» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται πως το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν στελέχη, βουλευτές και υποψηφίου ευρωβουλευτές του κόμματος που πήραν το λόγο για να παρουσιάσουν την υποψηφιότητα τους.



Πριν ξεκινήσει την ομιλία του, του έδωσαν δυο ανθοδέσμες που πέταξε στους υποψήφιους ευρωβουλευτές.
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.