ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ COVID-19

Κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ από κορονοϊό συγγενής αντιδημάρχου

Βαγγέλης Στολάκης05 Απριλίου 2020

Ένας άνδρας ηλικίας 70 ετών κατέληξε σήμερα το μεσημέρι στο ΑΧΕΠΑ, νοσοκομείο αναφοράς του κορονοϊού στην Θεσσαλονίκη. Ο άτυχος άνδρας ήταν συγγενής του αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιώργου Αβαρλή.

Η κηδεία του άνδρα θα γίνει αύριο.

Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και τις τελευταίες ημέρες διασωληνώθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε εισαχθεί με covid 19 μαζί με την αδερφή του, η οποία επίσης είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό.

Τα δυο αδέρφια στα μέσα Φεβρουαρίου βρέθηκαν στην Ιταλία για σκι, όπου και προσβλήθηκαν από τον ιό. Μέχρι τότε δεν είχε καταγραφεί κανένα κρούσμα τόσο στην γειτονική χώρα, όσο και στην Ελλάδα. Επιστρέφοντας τέθηκαν σε καραντίνα στο σπίτι τους. Αυτοπεριορίστηκαν καθώς άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα κρούσματα της γειτονικής χώρας. Όταν εμφάνισαν τα συμπτώματα του ιού μετέβησαν στο ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε πως νοσούν και παρέμειναν εκεί για νοσηλεία.

Η αδερφή του θεραπεύτηκε, αλλά ο άτυχος άνδρας που ήταν υγιής και δεν είχε κάποιο υποκείμενο Νόσημα έχασε την μάχη με τη ζωή.

Τραγική φιγούρα της υπόθεσης ο ίδιος ο κ. Αβαρλής, ο οποίος ως πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου εισηγήθηκε πρόσφατα τροποποίηση κανονισμού λειτουργίας των κοιμητηρίων της Θέρμης, προκειμένου σε σημείο που ήταν εγκαταλειμμένο θα δημιουργηθούν 150 τάφοι (ταφώνες ειδικού σκοπού) όπου θα ενταφιάζονται θανόντες για τους οποίους στη ληξιαρχική πράξη ή στο πιστοποιητικό θανάτου αναγράφεται ως αιτία θανάτου, μεταξύ άλλων, η ύπαρξη κορονοϊού Covid-19 ή λοιπών λοιμωδών νοσημάτων.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.