ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καζάνι» που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποχώρησε και η Κατερίνα Μιτοπούλου

MakThes Team23 Οκτωβρίου 2023

Συνεχίζεται ο αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς μετά την διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα, άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου στο κόμμα. Νωρίτερα, από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχώρησε ο Στέλιος Κούλογλου ενώ θέμα ηγεσίας έθεσε ο Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του.

Πριν λίγο, ένα κόμμα στέλεχος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Ο λόγος για την Κατερίνα Μιτοπούλου, η οποία υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ο.Μ Ιωαννίνων.

Όπως εξηγεί, οι λόγοι της αποχώρησής της είναι πολιτικοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της

Σήμερα, Δευτέρα 23 του Οκτώβρη, υπέβαλλα την παραίτηση μου από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον συντονιστή του κόμματος Νομού Ιωαννίνων καθώς και στον συντονιστή της Οργάνωσης μελών στην οποία ανήκα.

Οι λόγοι της παραίτησης είναι πολιτικοί.

Η εξέλιξη της πορείας του κόμματος εκτιμώ ότι δεν προσομοιάζει σε αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα.

Επιπρόσθετα επικρατεί νοσηρό και ανθρωποφάγο κλίμα μεταξύ μελών και στελεχών πανελλαδικά στο κόμμα. Στοιχεία ντροπής, ξένα στους προοδευτικούς ανθρώπους, τα οποία μάλιστα κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γιατί άραγε; Για να γίνουν αντιληπτά σε όλους τα νέα ήθη της «αριστεράς» τους; Ο πολιτικός λόγος, η ανταλλαγή απόψεων, ο σεβασμός μεταξύ ανθρώπων με κοινούς στόχους που αντάμωσαν σε αγώνες, η πολιτική σύγκρουση και η σύνθεση μέσα από αυτήν νέων θέσεων, έδωσαν αβίαστα την σκυτάλη σε λεκτικούς τραμπουκισμούς, προσωπικές στοχοποιήσεις και απαξίωση. Υπάρχουν ευθύνες γι΄ αυτή την υφιστάμενη κατάσταση και τις φέρουν οι ηγετικές ομάδες όπως αυτές διαμορφώθηκαν στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος μέχρι σήμερα.

Υπηρέτησα πολιτικά το κόμμα από όπου και εάν μου ζητήθηκε. Συντροφικά και κυρίαρχα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό λαό που εμπιστεύτηκε μια άλλη πορεία μαζί μας τον Γενάρη του 2015. Πιστεύω ακράδαντα και η έως σήμερα πορεία μου το αποδεικνύει, ότι στάθηκα στο ύψος των περιστάσεων που απαιτούσαν οι στιγμές, πάντοτε πολιτικά και ποτέ με προσωπικές ατζέντες. Αποχωρώ με υψηλό το φρόνημα ενός αριστερού ανθρώπου που δεν φοβήθηκε να παλέψει επίμονα και επίπονα, εις βάρος ακόμα και της προσωπικής του συνθήκης, πάντοτε με σεβασμό στους θεσμούς, ανοιχτά και ουδόλως φοβικά στην κοινωνία.

Καλή τύχη εύχομαι…

Κατερίνα Μιτοπούλου

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.