ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Καζάνι που βράζει» το ΕΕΘ- Με αποχώρηση από την θέση του προέδρου προειδοποιεί ο Μιχάλης Ζορπίδης

Βαγγέλης Στολάκης06 Μαΐου 2020

Ενάμιση χρόνο πριν τις επιμελητηριακές εκλογές, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο η παράταξη της διοίκησης «βράζει» με συγκεκριμένα στελέχη της να ζητούν από τον πρόεδρό του και επικεφαλής της, Μιχάλη Ζορπίδη να παραιτηθεί κι εκείνον να απαντά πως εάν δεν τον θέλει η ομάδα του θα «πάει σπίτι του».

Η συνέχεια μιας σειράς μηνυμάτων στο facebook μεταξύ του κ. Ζορπίδη και στελεχών της διοίκησής του αναμένεται να δοθεί σήμερα στις 5 το απόγευμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της παράταξης που διοικεί το ΕΕΘ. Στην συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία ορισμένων και των υπολοίπων με τηλεδιάσκεψη το μόνο σίγουρο είναι πως θα υπάρξει ένταση η οποία μπορεί να οδηγήσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις στα άκρα.

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ πάντως μιλώντας στο makthes.gr υποστηρίζει πως «Αν μου πουν να παραιτηθώ, θα φύγω». Ο ίδιος «βλέπει» πίσω από την συμπεριφορά συγκεκριμένων μελών της διοίκησής του «πολιτικές σκοπιμότητες» με φόντο τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο του 2021, στις οποίες ο κ. Ζορπίδης εκ του νόμου δεν μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος. Ο ίδιος, αναμένεται να επιμείνει στην παραίτηση των μελών της διοικητικής επιτροπής, κάτι που όπως φαίνεται οδήγησε μερίδα μελών της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» να θέτουν ως προϋπόθεση της παραίτησής τους, την παραίτηση Ζορπίδη από την θέση του προέδρου. «Επιμένω στις παραιτήσεις των μελών γιατί ήταν κάτι που το είχαμε συζητήσει και το είχαν δεχτεί» σχολιάζει ο Μιχάλης Ζορπίδης.

Οι καλά γνωρίζοντες αναφέρουν πως η αμφισβήτηση του κ. Ζορπίδη ήταν κάτι που θα γινόταν αργά ή γρήγορα με δεδομένο ότι θα πρέπει αυτοί που εποφθαλμιούν την θέση του να ξεκινήσουν τον προεκλογικό τους αγώνα, ενώ συγκεκριμένοι στενοί συνεργάτες του προέδρου που επιθυμούν να ηγηθούν του ψηφοδελτίου θέλουν να λάβουν το… δαχτυλίδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr συγκεκριμένο στέλεχος της διοίκησης έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές και έχει δώσει τα χέρια με επαγγελματίες που είναι πρόθυμοι να τον ακολουθήσουν.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου μια εβδομάδα όταν ο κ. Ζορπίδης ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών της εννιαμελούς διοικητικής επιτροπής. Σε αυτή εκτός από τον πρόεδρο συμμετέχει και ο Χρήστος Νικολόπουλος από την αντιπολίτευση.

Εκλεγμένοι σύμβουλοι με την παράταξη Ζορπίδη είδαν πίσω από αυτή την κίνηση σε συνδυασμό με αλλαγές που έγιναν σε πέντε από τις δέκα επιτροπές εργασίας «συνεργασία με την αντιπολίτευση» όπως λένε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως στην διοίκηση του ΕΕΘ συμμετέχουν 51 σύμβουλοι, 34 από την παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο».

Οι αλλαγές στις επιτροπές προκάλεσαν αναταραχή και αντιδράσεις, με στελέχη της παράταξης Ζορπίδη να κατηγορούν τον επικεφαλής της ότι συνεργάζεται με την αντιπολίτευση.

«Αγαπητοί συνάδελφοι πρέπει να γνωρίζετε ότι τις επιτροπές τις έκανα μαζί με τον κύριο Λιάκο με βάση τις παρουσίες και τις εισηγήσεις τους. Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι η κόλλα που δόθηκε στην Γραμματεία ήταν με γράμματα του κυρίου Λιάκου και όχι δικά μου. Επίσης το ότι δεν ανακοινώθηκαν όλες οι επιτροπές δεν έγινε εκ του πονηρού παρά μόνο από αμέλεια των κοριτσιών στη γραμματεία» έγραψε στο μήνυμά του προς την ομάδα ο κ. Ζορπίδης πριν λίγες ημέρες. Και συνέχισε: «Τώρα επειδή καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά στην ομάδα θα κάνουμε ομάδα την επόμενη Τρίτη όπου θα εκλέξουμε την καινούρια διοικητική και τον νέο πρόεδρο γιατί εγώ θα πάω σπίτι μου αφού δεν είμαι καλός. Ευχαριστώ».

Άνθρωποι του ΕΕΘ «βλέπουν» πίσω από την συγκεκριμένη αμφισβήτηση του Μιχάλη Ζορπίδη, συγκεκριμένους ανθρώπους ενδεχομένως και από το περιβάλλον του και αναφέρουν πως πρόκειται για «σχεδιασμένες ενέργειες με στόχο την… διαδοχή» όπως έλεγαν χαρακτηριστικά στο makthes.gr.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.