ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Κιλκίς: Υπό έλεγχο η φωτιά στις Μουριές - Καλύτερη εικόνα στο Πευκόδασος (βίντεο)

MakThes Team31 Ιουλίου 2024

Καλή είναι η εικόνα από τις φωτιές που ξέσπασαν χθες στο νομό Κιλκίς, κινητοποιώντας μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής. 

Συγκεκριμένα, οριοθετημένη παραμένει η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στις Μουριές Κιλκίς, η οποία ξεκίνησε από τη Βόρεια Μακεδονία.

Στο σημείο επιχείρησαν από αέρος ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης μηχανήματα του δήμου Κιλκίς.

Από την πυρκαγιά δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, σε ύφεση είναι η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πευκόδασος Κιλκίς 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο Πευκόδασος επιχειρούν από το πρωί 25 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα και 8 οχήματα και στις Μουριές παραμένουν 30 πυροσβέστες και 13 οχήματα.

Χθες οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 με το οποίο τους ζητήθηκε να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Κικίλιας: Τρεις πυρκαγιές σε λιγότερο από μία ώρα

«Μέσα στη νύχτα, σε λιγότερο από μία ώρα και με απόσταση 1,5-2 χλμ μεταξύ τους, ξέσπασαν διαδοχικά στον δήμο Παιονίας Κιλκίς τρεις πυρκαγιές», αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως λέει ο υπουργός, «η σοβαρότερη είναι στο Πευκοδάσος όπου επιχειρούν 16 οχήματα, 50 πυροσβέστες και μια ομάδα δασοκομάντος της 2ης ΕΜΟΔΕ. Η ΕΛΑΣ και το τοπικό ανακριτικό ήδη ερευνούν το τι συνέβη».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.