ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Χωρίς προβλήματα οι εκλογές στη Θεσσαλονίκη - Ξεπέρασαν τις 200.000 οι ψηφοφόροι πανελλαδικά, μισή ώρα παράταση στην ψηφοφορία

Βαγγέλης Στολάκης12 Δεκεμβρίου 2021

Ομαλά και χωρίς προβλήματα διεξάγεται η εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη.

Νίκος Ανδρουλακης και Γιώργος Παπανδρέου διεκδικούν την ψήφο των μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής- ΠΑΣΟΚ.

Στην ΔΕΘ, το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο της Θεσσαλονίκης έχουν «στηθεί» 12 κάλπες. Δεν παρατηρούνται ουρές, ενώ τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα  θα ξεκινήσουν να γίνονται γνωστά στις 9 μμ όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που συντονίζει την διαδικασία.


Σύμφωνα με μέλη εφορευτικών επιτροπών η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά. Παρατηρείται μειωμένη συμμετοχή περίπου 20% σε σχέση με την αντίστοιχη ώρα την προηγούμενη Κυριακή, όποτε πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος των εκλογών.

Ειδικότερα, στις 12:00 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει 84.000 πολίτες, ενώ στις 12:45 είχε σπάσει το «φράγμα» των 100.000 και στις 13:30, οι ψηφίσαντες ξεπέρασαν τους 120.000. Στις 14:00 οι πολίτες που προσήλθαν στις εσωκομματικές κάλπες του ΚΙΝΑΛ ξεπερνούσαν τις 130.000 ενώ μέχρι αυτή την ώρα η προσέλευση υπερέβη τις 205.000 ξεπερνώντας κατά πολύ, πέρα από τις προσδοκίες (ακόμα και τις πιο αισιόδοξες) και την συμμετοχή του β'γύρου των εκλογών του 2017.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 19.30, με την ψηφοφορία να παίρνει παράταση μισής ώρας.


Ποιοι και πώς ψηφίζουν σήμερα;

Σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά ζητήματα της σημερινής εκλογικής διαδικασίας υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με εκείνη της προηγούμενης Κυριακής. Δικαίωμα ψήφου δεν έχουν όλοι όσοι προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα παρά μόνο όσοι συμμετείχαν στην πρώτη διαδικασία. Οι ψηφοφόροι μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο τους διευκολύνει και όχι απαραίτητο σε εκείνο που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή. Οι ψηφοφόροι κατά την εκλογική διαδικασία δεν πληρώνουν κανένα ποσό, σε αντίθεση με την 5η Δεκεμβρίου οπότε και κατέβαλαν το ποσό των 3 ευρώ.


Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 7:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7:00 το απόγευμα, ενώ είναι πιθανό να δοθεί παράταση εάν έξω από εκλογικά τμήματα υπάρχει κόσμος που θέλει να ψηφίσει και δεν ψήφισε, όπως έγινε άλλωστε και κατά την πρώτη εκλογική διαδικασία. Συνολικά στην Θεσσαλονίκη, όπως και την προηγούμενη Κυριακή θα «στηθούν» 65 κάλπες.

Η ψήφος των υποψήφιων αρχηγών

Στο δημαρχείο της Νίκαιας στην Αθήνα ψήφισε σήμερα, περίπου, στις 11:00 ο ένας εκ των δύο διεκδικητών της ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, ο Γιώργος Παπανδρέου

«Την περασμένη Κυριακή με τη μεγάλη συμμετοχή στείλαμε μήνυμα ελπίδας για μια Παράταξη μεγάλη, δημοκρατική, ευεργετική για τον τόπο. Σήμερα, όλοι οι δημοκράτες στις κάλπες, καλούμαστε να επιλέξουμε μια ισχυρή ηγεσία, με ισχυρή φωνή στη Βουλή, για ισχυρή Ελλάδα και για μια κοινωνία δίκαιη και πράσινη. Aπό αύριο, θα συνεχίσουμε τους αγώνες για την Ελλάδα της προκοπής και της Δικαιοσύνης. Από αύριο έχουμε πολλή δουλειά, έχουμε νέους αγώνες, για την Ελλάδα της προκοπής, της δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου.

Φωτογραφία του Intimenews.gr

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, τη Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, τα όνειρα, οι ελπίδες, οι προσδοκίες όλων των γενεών ενώνονται. Ζητώ ξανά κι αυτή την Κυριακή μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες που ήρθαν και την πρώτη Κυριακή. Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη Δημοκρατική Παράταξη», δήλωσε ο έτερος υποψήφιος, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την ψήφο του στο εκθεσιακό κέντρο στο Περιστέρι της Αττικής.

Φωτογραφία του Intimenews.gr


Λίγο πριν τις 11:00, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Ανδρέας Λοβέρδος, στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Φωτογραφία του Intimenews.gr


«Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για τη δημιουργία της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Της παράταξης, η οποία έδινε φωνή πάντα στους μη προνομιούχους και σήμερα είναι εδώ, για να δώσει ξανά φωνή, στους μη προνομιούχους Έλληνες του 2021. Με πρωταγωνιστές τους καθημερινούς ανθρώπους, όλους εκείνους, οι οποίοι ασφυκτιούν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Μπροστά μας έχουμε μια νέα σελίδα. Μια σελίδα με ελπίδα και δυναμική. Είναι στο χέρι μας να διαμορφώσουμε και να εγγυηθούμε αυτό το οποίο θέλουν οι προοδευτικοί και Δημοκράτες Έλληνες», δήλωσε ο υποψήφιος στον πρώτο γύρο των εκλογών, Παύλος Χρηστίδης, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του. 




This page might use cookies if your analytics vendor requires them.