ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Η αυριανή ημέρα των υπογραφών, τα σενάρια και οι... εκπλήξεις

Βαγγέλης Στολάκης14 Οκτωβρίου 2021

Έντονη κινητικότητα σημειώνεται και σήμερα στο Κίνημα Αλλαγής αναφορικά με την εσωκομματική εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού μετά και την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα, εξαιτίας της επιδείνωσης του προβλήματος υγείας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr σήμερα στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” βρέθηκαν και επισκέφτηκαν την κ. Γεννηματά οι δυο στενοί της συνεργάτες, Χρήστος Πρώτοπαππας και Μανώλης Όθωνας. Όπως μεταφέρουν οι ίδιες πήγες η κ. Γεννηματά πιθανότητα να λάβει εξιτήριο εντός των επομένων ημερών, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο και να επιστρέψει στο σπίτι της, προκειμένου να ακολουθήσει θεραπεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Παρά την φημολογία και την σεναριολογία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες αναφορικά με τέταρτο πιθανό υποψήφιο αρχηγό προερχόμενο από το “προεδρικό γεννηματικό μπλοκ”, Κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από την Χαριλάου Τρικούπη. Απεναντίας, η Φώφη Γεννηματά φέρεται να έχει διαμηνύσει πως δεν δίνει… εξουσιοδοτήσεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι πιθανές και οι εκπλήξεις καθώς αύριο τυπικά λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας συνοδευόμενης από τις απαραίτητες υπόγραφες (5.000 μελών και στελεχών του μητρώου ή 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής) όπως ορίζει το καταστατικό του Κινήματος Αλλαγής.

Πληροφορίες αναφέρουν, πως τις τελευταίες ώρες ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου συγκεντρώνει υπόγραφες για να ανακοίνωση την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Σε ό,τι αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος συναντήθηκε χθες με την κ. Γεννηματά και το όνομά του «παίζει» πηγές στον πρώην πρωθυπουργό αναφέρουν πως αυτό που τον ενδιαφέρει προς το παρόν είναι να καλυτερεύσει η υγεία της κ. Γεννηματά. Ωστόσο, υποστηρικτές του ήδη στα social media έχουν ξεκινήσει να το θέτουν ως αίτημα. Από την πλευρά του, ο Παύλος Γερουλάνος όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι υποψήφιος αρχηγός.

Συνεργάτες της κ. Γεννηματά πάντως ξεκαθαρίζουν ότι η «προεδρική» πλευρά δεν θα αναμειχθεί ώστε να υπάρξει κάποια υποψηφιότητα που θα στηρίξει επισήμως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια επιτροπή Καταστατικού και Δεοντολογίας, ΕΔΕΚΑΠ, υπεύθυνη για να οδηγήσει το κόμμα στις κάλπες δεν συνεδρίασε ούτε πρόκειται να συνεδριάσει μετά τις εξελίξεις της περασμένης Τρίτης. Αυτό σημαίνει ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στις 5 Δεκεμβρίου με τις επαναληπτικές κάλπες να «στήνονται» στις 12 Δεκεμβρίου 2021.

Πάντως χθες, μέλος της ΕΔΕΚΑΠ ζήτησε μέσω mail την έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου στον απόηχο των εξελίξεων, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο να δοθεί κάποια παράταση λίγων ημερών σε περίπτωση που υπάρξει νέα τέταρτη υποψηφιότητα. Μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί ζήτημα έκτακτης συνεδρίασης της ΕΔΕΚΑΠ η οποία αύριο στις 14:00 θα παραλάβει τους φακέλους των υποψηφίων, προκειμένου να ελεγχθούν οι υπόγραφες και να ανακηρυχτούν οι υποψήφιοι πρόεδροι.

Σε ό,τι αφορά τους τρεις εναπομείναντες διεκδικητές της ηγεσίας, δηλαδή τους κκ. Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Καστανίδη και Ανδρέα Λοβέρδου βρίσκονται σε επικοινωνία μεταξύ τους, παρακολουθούν τις εξελίξεις με την υγεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, βολιδοσκοπούν τα «ορφανά» πολιτικά πλέον στελέχη και ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι που προεξοφλούν εξελίξεις που θα φέρουν τα... πάνω κάτω και μάλιστα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.