ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Η «Όμικρον» φρενάρει αυτοοργάνωση και διαδικασίες

Βαγγέλης Στολάκης09 Ιανουαρίου 2022

Με το βλέμμα στραμμένο στην πανδημία και την μετάλλαξη «Όμικρον» που είναι υπερμεταδοτική και ευθύνεται για τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά στην χώρα και την κατάσταση συναγερμού στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία είναι στον έκτο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη, εκεί δηλαδή όπου βρίσκεται το γραφείο του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη και των στενών του συναγερμών. Η πανδημία φαίνεται πως «φρενάρει» τον προγραμματισμό του νέου προέδρου σε ό,τι αφορά τις αλλαγές αλλά και τις διαδικασίες του κόμματος, επιταχύνει ωστόσο τις ενέργειες που γίνονται για τον μετασχηματισμό του σε σύγχρονο, ψηφιακό κόμμα ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Οι νέες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία

Ένας από τους πρώτους στόχους που έθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την εκλογή του είναι η αξιοποίηση των χιλιάδων στελεχών και μελών του κόμματος που συμμετείχαν στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία ανάδειξης αρχηγού, μέσα από την ενεργοποίηση στελεχών που παρέμεναν ανενεργά αλλά και των τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών που βρίσκονται σε όλη τη χώρα. Ο σχεδιασμός της νέας ηγετικής ομάδας περιλάμβανε σε πρώτη φάση την αυτοοργάνωση του κόμματος, την πραγματοποίηση τοπικών συνελεύσεων και συνεδρίων σε νομαρχιακό επίπεδο και στη συνέχεια στην προσφυγή σε κάλπες για την ανάδειξη των νέων γραμματειών αλλά και μελών νομαρχιακών επιτροπών και ταυτόχρονα την προετοιμασία για την πραγματοποίηση του συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ στις αρχές του καλοκαιριού. Ο σχεδιασμός αυτός, όπως άλλωστε κατέστησε σαφές και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης στην πρόσφατη ομιλία του στην Λήμνο θα καθυστερήσει να υλοποιείται. «Η Παράταξή μας θα ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια μετά τις διαδικασίες για την εκλογή της ηγεσίας, με αυτοοργάνωση παντού, σε όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς όμως, λόγω των συνθηκών, αυτή η προσπάθεια θα μετατεθεί για λίγο αργότερα. Όμως, προσπαθούμε με γόνιμες προσπάθειες που αφορούν την πανδημία, το υγειονομικό και το οικονομικό της σκέλος, να είμαστε κοντά στον ελληνικό λαό και να διορθώσουμε τα λάθη που κάνει η κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης στην ομιλία του στην Λήμνο. Πρόθεση της νέας ηγεσίας ήταν επίσης, αμέσως μετά τις εσωκομματικές εκλογές να πραγματοποιηθεί μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, που λόγω των εξελίξεων της πανδημίας κι αυτή μετατίθεται χρονικά.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει η τεχνολογία αναμένεται να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μετατροπής του κόμματος σε ψηφιακό. Την ίδια ώρα, μεγάλη έμφαση δίνεται στην διαδικτυακή παρουσία του ΚΙΝΑΛ μέσα από στοχευμένες καμπάνιες στα social media με επικεφαλής τον στενό συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη, Βασίλη Πανάγου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα «τρέχει» την διαδικτυακή καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού.

Εν αναμονή ανακοινώσεων

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, όπως άλλωστε είχε γράψει η «ΜτΚ» πριν τις γιορτές, αναμένεται να ανακοινώσει τα πρόσωπα που θα τοποθετηθούν σε θέσεις ευθύνης του κόμματος με πρώτη την ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου. Για τη θέση επικρατέστερος μέχρι σήμερα είναι ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας. Την ίδια ώρα, αναμένεται να δημιουργηθεί και Γραφείο Τύπου στην Βουλή για την επικοινωνία του κοινοβουλευτικού έργου του κόμματος και ομάδα εργασίας με μοναδικό αντικείμενο το Ταμείο Ανάκαμψης και την υποβολή προτάσεων, ώστε να καταστεί αυτό αναπτυξιακό εργαλείο για δράσεις υπέρ της κοινωνίας, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη.

Ομάδα κρούσης για την υγεία υπό τον Ανδρουλάκη

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, τόσο ο κ. Ανδρουλάκης όσο και το στενό επιτελείο του εκτιμούν πως η έμφαση πρέπει να δοθεί στην πανδημία και τις «παλινωδίες» όπως τονίζουν της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό καθημερινά υπάρχουν συσκέψεις του προέδρου του ΚΙΝΑΛ με τους γιατρούς- βουλευτές του κόμματος Ανδρέα Πουλά, Γιώργο Φραγγίδη, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Μιχάλη Κατρίνη και τον γραμματέα του Τομέα Υγείας του ΚΙΝΑΛ, Κώστα Μπαργιώτα με σκοπό την διαμόρφωση θέσεων και την κατάθεση προτάσεων προς την κυβέρνηση. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνομιλεί καθημερινά επίσης με τον διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργο Μπουλμπασάκο και τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Νικόλαο Τζανάκη. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα το Κίνημα Αλλαγής ανέβασε τους αντιπολιτευτικούς τόνους κατηγορώντας την κυβέρνηση για «ακροβασία» αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, ζητώντας επαναξιολόγηση των μέτρων και των πρωτοκόλλων που ανακοίνωσαν οι υπουργοί Θάνος Πλεύρης και Νίκη Κεραμέως, ενώ κατέθεσε προτάσεις για τα τεστ ανίχνευσης του ιού και την τιμή των μοριακών ελέγχων, προτείνοντας ανώτατες τιμές τα επτά ευρώ για τα rapid tests και σαράντα ευρώ για τα PCR tests, αντί των 47 ευρώ που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Το γραφείο τύπου του κόμματος κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση πως «κάνει παζάρια με τους μεγάλους ιατρικούς ομίλους χωρίς να υπολογίζει το δημόσιο συμφέρον». Δεν έλειψαν βέβαια, και οι αντιδράσεις εντός ΚΙΝΑΛ για την πρόταση αναφορικά με το πλαφόν των PCR tests κατά τις οποίες «το ΚΙΝΑΛ δεν θα έπρεπε να εκφράσει άποψη για το ύψος της ανώτατης τιμής».

ημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση "Μακεδονία της Κυριακής" στις 9 Ιανουαρίου 2022
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.