ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κινείται» η Νέα Αριστερά στη Θεσσαλονίκη - Διήμερη επίσκεψη Χαρίτση στις αρχές Φεβρουαρίου

Βαγγέλης Στολάκης24 Ιανουαρίου 2024

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί το διήμερο 2 και 3 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, προκειμένου να δώσει το στίγμα του νέου κόμματος στην πόλη.

Ήδη οι συνεργάτες του κ. Χαρίτση και τα τοπικά στελέχη του κόμματος διαμορφώνουν το πρόγραμμα του το οποίο θέλουν να περιλαμβάνει αρκετή... Θεσσαλονίκη. Δεν αποκλείεται ο κ. Χαρίτσης να συναντηθεί με δημάρχους του νομού για να ενημερωθεί για τα επιμέρους προβλήματα της κάθε περιοχής και να αναδείξει τις προτάσεις της Νέας Αριστεράς για την αντιμετώπισή τους.

Το βράδυ της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου ο κ. Χαρίτσης θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία πιθανότητα στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ ΤΚΜ ενώ το Σάββατο θα επισκεφτεί την Agrotica, θα ξεναγηθεί στα περίπτερα και θα συνομιλήσει με εκπροσώπους των αγροτών οι οποίοι προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.

Ψηλά στην ατζέντα της επίσκεψης του κ. Χαρίτση στη Θεσσαλονίκη είναι και η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων που προωθεί η κυβέρνηση με την Νέα Αριστερά να είναι αντίθετη. Δεν αποκλείεται μάλιστα για συμβολικούς λόγους ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς να συναντηθεί με εκπροσώπους των φοιτητών και των διδασκόντων του ΑΠΘ.

Την ίδια ώρα, τα στελέχη του κόμματος οργανώνονται σε τοπικό επίπεδο. Ήδη μετά την πρώτη ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη με κεντρικό ομιλητή τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, οργανώνονται συνελεύσεις στα δυτικά και τα ανατολικά αλλά και την Β’ Περιφέρεια. Η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη προσδιορίζεται χρονικά στα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε θα υπάρξει και επίσημα η ίδρυση του νέου κόμματος που θα ριχτεί στην μάχη των ευρωεκλογών.

Τα στελέχη που απαρτίζουν το προσωρινό τοπικό συντονιστικό συνεδριάζει μια φορά την εβδομάδα για τα οργανωτικά ζητήματα που προκύπτουν. Σημειώνεται πως το συντονιστικό αποτελούν οι Σταύρος Ακριτίδης, Άννα Ρογδάκη, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Μιχάλης Καραγιάννης, Γιώργος Βασιλειάδης, Άρης Στυλιανού και Απόστολος Μητιντζής, ενώ ο πρώην συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστας Αμπατζάς, συμμετέχει στο ενιαίο πολιτικό κέντρο της Νέας Αριστεράς που συγκροτήθηκε πανελλαδικά.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.