ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κολωνός: Στη φυλακή ακόμα 7 κατηγορούμενοι για τους βιασμούς της 12χρονης

MakThes Team06 Ιουνίου 2023

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι επτά από τους οκτώ νέους κατηγορούμενους, που εμπλέκονται στην υπόθεση των αλλεπάλληλων βιασμών και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό, κατόπιν της σημερινής απολογίας τους στις ανακριτικές αρχές.

Ο όγδοος κατηγορούμενος, ένας 20χρονος, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, και συγκεκριμένα με την υποχρέωση να εμφανίζεται μία φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, εξαιτίας προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Ο 20χρονος είχε συλληφθεί μαζί με τον πατέρα του.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι είναι πρόσωπα τα οποία αναγνώρισε η 12χρονη στην τελευταία, έκτη κατά σειρά, κατάθεση και τα οποία προέρχονται από τη γειτονιά της ανήλικης.

Ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν διαπράξει τα αδικήματα που τους αποδίδονται, κατά περίπτωση, δηλαδή των γενετήσιων πράξεων με ανήλικη έναντι αμοιβής και της πορνογραφίας. Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν έπεισαν τον ανακριτή και τον εισαγγελέα, οι οποίοι αποφάσισαν να προφυλακιστούν οι επτά από τους οκτώ.

Η δεύτερη δικογραφία και η πορεία προς τη δίκη

Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η δεύτερη δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση. Ο πρώτος κύκλος είχε περατωθεί με την απολογία 22 κατηγορουμένων, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν προφυλακιστεί με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως. Μεταξύ τους είναι και η μητέρα της 12χρονης, μολονότι η ίδια αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση της μαστροπείας αλλά και τα παιδιά της έχουν εκφράσει την αγανάκτησή τους για την προφυλάκιση της μητέρας τους. 

Πλέον, η πρώτη δικογραφία οδηγείται στο δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα κρίνει με βούλευμα εάν και ποιοι εκ των κατηγορούμενων θα παραπεμφθούν σε δίκη. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί όταν τελειώσει και ο δεύτερος κύκλος ανακρίσεων. Ο διαχωρισμός επελέγη για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να παρέλθει το 18μηνο και να αφεθούν ελεύθεροι οι προφυλακισμένοι.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.